Beursverwachting 27 juni 2021

Verwachting vorige week:
De verwachting voor komende week is wat onduidelijker. Het zou in principe onder 718 kunnen maar een daarna lijkt een beweging tussen 718 en 736 mogelijk. De DOW is de grote spelbreker en dat kan problemen geven, ook voor onze AEX. S&P 500 en Nasdaq zien er echter wat beter uit.”

Beursverwachting voor komende week: (Gepubliceerd: zondag 27  juni 2021)

De verwachting “Het zou in principe onder 718 kunnen maar een daarna lijkt een beweging tussen 718 en 736 mogelijk” kwam precies uit. Ook voor Bitcoin “Zoals verwacht heeft Bitcoin moeite met 38.200 en lijkt nog steeds op weg naar 29.000” klopte het precies, de 29.000 werd bereikt. Dat geeft moed voor onze Testportefeuilles,  dat zou dan toch ook goed moeten gaan. De Aandelen staan nu op 0,9% en de Turbo’s op 2,3%. Dat is nog te weinig. Bij de Aandelen zien de grafieken van de huidige posities er goed uit, dus gewoon wachten wat er komt. Bij de Turbo’s staan de afgesloten posities op 5% maar drukken de lopende posities het totale resultaat. Dat komt vooral door verlies op Amazon en een beetje op Apple.

Amazon:

Amazon bevindt zich in een stijgende lijn. Juni 2020 ontstond een zijwaartse beweging aan de top van de stijging tot nu toe. Meestal volgt op een zijwaartse beweging na een stijging weer een nieuwe stijging. April 2021 leek Amazon omhoog uit te breken. We namen een vrij grote positie in en kregen het deksel flink op de neus: Amazon viel terug. Niets aan te doen, het hoort erbij. Waarschijnlijk kwam het doordat Bezos vanwege zijn scheiding een fors aandelenpakket moest verkopen. Vorige week leek Amazon opnieuw uit te breken. De verkoop door Bezos is achter de rug en Amazon is een solide bedrijf dus we namen opnieuw positie in. Amazon zakt nu weer wat terug maar gezien de hele grafiek en de indicatoren lijkt blijven zitten toch het beste.

Apple:

Ook Apple zit in een stevig uptrend. Bij de tweede pijl ontstond echter een lagere top, na de hogere bodem bij de eerste pijl. Inmiddels is toch weer een hogere bodem gezet – de derde pijl – en krijgen we een driehoek te zien. Dit is een voortzettingsdriehoek: de trend kan worden voortgezet. Ook bij Apple lijkt het dus verstandig om gewoon te blijven zitten.

AEX (Daggrafiek):

Het leek een kalme week maar toch is een stijging van 719 naar 733 best fraai, het is 2% in een week. De AEX opende maandag beneden 719 maar de candle van maandag werd een flinke: ik wil boven 719. Daarna steeg het mooi door naar 733. Waarmee de AEX weer gestopt is in de buurt van de weerstand op 736. De laatste dagen waren niet erg overtuigend maar de indicatoren staan vrij positief, dus een doorbraak is “niet uitgesloten”.

AEX (weekgrafiek):

Verrassend: de weekgrafiek is gewoon uitstekend. Indicatoren ook prima, dit wil hoger.

DOW JONES:

De DOW is evenals vorige week de belangrijkste grafiek. Het is hier spannend. Vorige week brak de DOW flink door lijn P, deze week wist de DOW toch precies weer terug te komen. Indicatoren op goed niveau maar momenteel wel dalend. Weerstand op 34.880. Kort gezegd: de DOW wil niet echt zakken maar het blijft wel wat spannend.

Nasdaq 100:

Goed, gewoon heel goed. De indicatoren draaien omhoog.

Bitcoin:

Ziet er absoluut slecht uit. Indicatoren beroerd. Bitcoin kwam tot 29.000 maar herstelde wat. In de daggrafiek zien we daarom nu bodemvorming. Als de daggrafiek gelijk krijgt kan het dus volgende week wat verder herstellen. Maar de weekgrafiek is duidelijk: Bitcoin blijft in heel zwaar weer.

Verwachting:
Daggrafiek is geen toonbeeld van kracht en de DOW heeft het moeilijk. Maar de weekgrafiek is heel gezond en de Nasdaq is heel gezond. Dan blijft de verwachting dus toch: hoger.

Veel succes met uw beleggingen!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email naar Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen

Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Aanmelden gratis wekelijkse nieuwsbrief met beursweekverwachting

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

Print Friendly, PDF & Email