27 augustus 2023

Beursverwachting 27 augustus 2023

Vorige weekanalyseDe daggrafiek ziet er afgrijselijk uit. De AEX kan zeker nog wat lager maar we zien aan alle weekgrafieken dat er waarschijnlijk gezocht gaat worden naar bodems.

Beursweekverwachting van 27 augustus 2023:

AEX (Daggrafiek):

Doordat we donderdag hoog openden viel de schade deze week mee: slechts twee puntjes eraf. In die zin kreeg ik gelijk: “beetje lager, zoeken naar bodem”. Maar daar houdt het dan ook op. Feitelijk is de grafiek alleen maar zwakker geworden. De candles wijzen naar beneden, de indicatoren wijzen naar beneden en de AEX sloot opnieuw beneden de steun van lijn W. Het ziet er op dagbasis wederom dramatisch uit.

Terzijde: ik had het vorige week nog niet gemeld, maar de mislukte uitbraak boven VW is inderdaad gevolgd door een doorbraak aan de andere kant.

AEX (Weekgrafiek):

Niet veel lager maar wel een lelijke candle met de schaduw bovenin. Opnieuw nu nog steun van de MA50 en de MACD staat ook nog groen. Maar wel steeds minder groen, de nul nadert. Het beeld is deze week niet beter geworden, een bodemingsproces is niet begonnen.

DAX:

Indicatoren iets beter dan bij de AEX. Iets meer kans op een zijwaarts vervolg waarbij lijn 15.440 het houdt. Maar, een zwak beeld.

DOW JONES:

Evenals vorige week staat de DOW sterker. Indicatoren corrigeren wat maar zijn gewoon nog positief. Weekcandle beter dan die van de AEX.

Nasdaq:

De Nasdaq had een positieve week. Wel duidt de candle op aarzeling. Indicatoren supergezond maar nu wat corrigerend. Nog steeds kan wat verdere correctie. De 14.400 lijkt een goede steun voor later een verder vervolg zijwaarts of omhoog.

Bitcoin:

Deze week sloot onveranderd. De belangen bij Bitcoin zijn groot, men gaat proberen boven de 25.200 te blijven. De indicatoren staan zwak, de druk op 25.200 blijft. Het lijkt erop alsof Bitcoin weer een tijdje stil gaat staan.

Verwachting:
De DOW en de Nasdaq geven wel wat steun maar dat leidde deze week bij de AEX niet tot een bodem. Dus blijven we waarschijnlijk lager bewegen, waarbij de steun 719 toch dichterbij komt.

Ik wens u een succes volle beursweek toe.

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.Computer

Print Friendly, PDF & Email
Share this post:
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Discover more articles