Beursverwachting van 27 augustus 2017

Analyse weekend 27 augustus 2017

Weekgrafiek AEX:

Lezers, de verwachting van 6 augustus was “wederom rustig met positieve ondertoon. De maandgrafiek bevestigt die positieve ondertoon.” We stonden toen op 529, nu staan we op 517.

Dat valt toch wat tegen. De vlag heeft geen duidelijk vervolg gekregen. Dat wisten we al, het bleek niet mogelijk de vaart erin te krijgen. Na de vlag werd de trendlijn B2 niet meer bereikt. Die trendlijn loopt nu bij 538. Na 6 augustus werd bij de lager lopende trendlijn 532 de top gezet. Het is een tweede, lagere top. Sinds de 532 zakken we geleidelijk. Op weg naar de horizontale steun bij 510. De indicatoren vallen mee. Die staan nog positief en zijn rustig.

Daggrafiek AEX:

Kalm. “Zijwaarts dalend”. De candle van 4 augustus op 539 is met een pijltje aangegeven. In de daggrafiek is de eerste weerstand op 521,4 en de eerste steun op 510, evenals in de weekgrafiek. De RSI staat wat laag maar rustig. De stochastics en de DI staan zwak. Maar ze zijn de afgelopen twee weken niet verder verzwakt. Met name de stochastics staat voor de keuze: nu de diepte in, oversold worden, of nu omhoog draaien. Wat het wordt is niet te zeggen. Maar de kalmte in de DI maakt wel dat ik een draai naar boven toch een kans geef.

Daggrafiek DAX:

De grafiek van de DAX is veel spannender. Ook al weken zijwaarts, er hier gebeurt er weinig, maar intussen wordt de ruimte wel erg nauw: de DAX moet of uitbreken boven dalend lijntje Z of wel breken onder trendlijn V. Lijn V begon in juni 2016. Die heeft dus meer recht van spreken dan lijntje Z. We zien dat V het al twee keer hield de laatste twee weken. Vlak onder V loopt ook nog de steun van de MA200. De indicatoren staan neutraal. Bij de DAX geef ik iets meer kans op de beweging naar beneden, want de stochastics lijkt een tweede crossing naar beneden te gaan maken.

Weekgrafiek EUR/USD:

Hier gebeurt het. Het herstel van de euro zet nog steeds door. Der RSI is overbought geraakt en dat geeft power. Der stochastics draait nogmaals naar boven. Op weg naar 1,23 dus. En ik herhaal: het is nog steeds een herstel binnen een zware dalende trend. Een trendbreuk is nog een stuk weg.

Verwachting Het beweegt weinig en er is geen reden om iets ander te verwachten. Voor de AEX is de verwachting dan ook rustig wat verder dalen. De duurder wordende euro is negatief voor de AEX.

Een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email