Beursverwachting van 26 november 2017

Beursverwachting weekend 26 november 2017

De verwachting was: “Het zoeken naar een bodem gaat door. Bodem verwacht ik voorlopig wat lager, rond 532. Een correctie in deze forse trend is alleen maar gezond. Het tijdstip, november, is wel wat bijzonder.”

Daggrafiek AEX:

Het was een rommelige week, al met al kwamen er 4 punten bij. Van 536,6 naar 540,6.
Vorige week stonden de indicatoren behoorlijk laag en vooral: ze wezen ook nog recht naar beneden. Het herstel van vier punten heeft die situatie gewijzigd. De Stochastics kwam boven 20 en verliet daarmee de oversold-zone. De Stochastics maakte daarbij ook een positieve crossing. Deze indicator zou nu weer naar boven kunnen gaan bewegen. De Stochastics sluit de week echter af met een krulletje naar beneden. De RSI blijft zwak en de DM ook. Samen zijn de indicatoren vooral zwak.

Kijken we naar de candles dan zien we dat het gerommel van deze week ons het weekend laat ingaan met een vlaggetje PQ. Dit negatieve patroon geeft ons een koersdoel van 17 punten beneden lijn P, maar alleen indien we lijn P neerwaarts breken. Koersdoel wordt dan 521. Voor het overige zien we dat de candles wat stoeien met onze trendlijn B2. Zoals ik vorige week schreef blijft het onze hoofd-trendlijn, maar we zien wel dat hij de laatste weken vaak wordt gecrosst. Behalve op lijn B2 is er steun op 531 en op 520.

Weekgrafiek AEX:

Weinig veranderd. Even een positieve candle in de daling naar de 532.

Weekgrafiek DAX:

Bij de DAX laat ik eerst de weekgrafiek zien, dan zijn de trendkanalen duidelijker.

De DAX doet het beter dan de AEX. Langdurige stevige uptrend, nog steeds hogere toppen en hogere bodems. Nu weer op zoek naar een hogere bodem. Die kan op de steun 12.400 komen, maar bij deze vaart lijkt hoger waarschijnlijk. Evenals de AEX speelt de DAX met zijn hoofdtrendlijn, hier A.

Daggrafiek DAX:

De DAX houdt met moeite stand boven de steun 12970. Boven die steun heeft zich een kop-schouder-patroon gevormd. Komen we duidelijk beneden de steun dan komt het koersdoel beneden trendlijn V te liggen.

Weekgrafiek Brent-Olie:

Een lage olieprijs is slecht voor een paar zwaargewichten in de AEX. Na 133 in juni 2014 kwam de klap. Bijna 100 dollar eraf in 1,5 jaar. Vanaf de bodem op 35! begin 2016 is de prijs nu weer wat opgelopen. In 2016 was het beeld heel rustig rond de 50. Weerstand is nu 66. Indicatoren staan hoog, het is de vraag of het gaat lukken boven die 66 dollar per vat te komen. Intussen lijken de markten met een prijs rond de 50-60 goed te kunnen leven.

Verwachting
Het is rommelig en ik verwacht opnieuw een rommelige week. Vanuit de technische analyse zijn we bezig met een beperkte correctie binnen een gezonde uptrend. Voor de AEX blijft 532 het eerste doel. Een vlag in de AEX en een kop-schouder in de DAX geven negatieve waarschuwingen – als ze worden afgerond.

Het gerommel komt door de tegenkrachten: in de eerste plaats is er geen alternatief voor aandelen, dus kopen kopen. In de tweede plaats hoort er een eindejaarsrallye te zijn, geen correctie.

Een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email