Beursverwachting 26 mei 2019

Beursverwachting weekend 26 mei 2019

Daggrafiek AEX:

De verwachting van 12 mei luidde: “Trump heeft de markt een tik naar beneden gegeven. Het effect is nog niet uitgewerkt. Men is bang voor deze tarieven.”

De AEX probeert op 545 te bodemen. We zijn er nu voor de tweede keer en de indicatoren zijn nu beter dan bij de eerste keer. In die zin kan het lukken, maar de zaak staat wel nog zwak en een tik naar de volgende steun op 540 is mogelijk.

Daggrafiek DAX:

De daggrafiek van de DAX was helaas weer beneden lijn Q gekomen, maar we zien dat ondanks alle negativiteit de DAX erin slaagt om in stijgend kanaal AB te blijven. Verder is het hetzelfde als de AEX: het zou kunnen bodemen, lijn A kan steun blijven bieden.

Daggrafiek Bitcoin:

De Bitcoin had vorige week vrijdag een slechte dag en ging terug naar 6500. Maar het werd een bevestiging van de steun: de 6500 hield het mooi. De RSI wam even beneden lijn Z maar op dit moment lijkt het beeld positief: de indicatoren staan hoog en lijken hoger te willen.

Weekgrafiek AEX:

De weekgrafiek is NIET mooi. Stochastics op weg naar lager, MACD wil gaan crossen. Steun op 535 lijkt een niveau waar we heen gaan. De top bij weerstand 572 is heel duidelijk: twee weken geleden doken we met kracht weg van de 572.

Weekgrafiek Bitcoin:

In de weekgrafiek heeft Bitcoin wat moeite bij de weerstand 8200. TA works. De RSI en de stochastics toppen. Er kan hier even wat aarzeling zijn dus. Ik verwacht dat we wel boven de 8200 komen maar ik verwacht ook dat de koek dan voorlopig op is.

Verwachting
De daggrafieken van AEX en DAX duiden op een mogelijke bodem even, maar de weekgrafiek van de AEX geeft aan de richting naar beneden blijft. Steun op 535. Alles gaat over de handelsoorlog, over de dreiging van Iran tegen Saoedi Arabië en de VS hoor je verder niks.

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email