Beursverwachting 25 september 2022

Verwachting vorige week: “Uiteraard is de verwachting negatief. Maar het koersdoel 583 van de kopschouder in de AEX lijkt me wel erg ver weg. Ik zie namelijk ook “gemengde signalen”: MACD’s die lijken te bodemen en een grafiek die in zijn geheel wat rommelig en zijwaarts oogt.”

Beursweekverwachting van zondag 25 september 2022

AEX (Daggrafiek):

Niks gemengd, gewoon recht naar beneden. Nucleaire dreiging, rente stijgt zoals verwacht, euro zakt zoals verwacht verder (0,9690!) en de centrale banken verhogen hun rente.

De AEX is hard op weg naar de belangrijke steun op 632 en dat wordt nog spannend want alle indicatoren wijzen naar beneden. Ook de MACD krult weer duidelijk neerwaarts.

De neklijn van de kop-schouder heb ik nu horizontaal getrokken, wel zo eenvoudig. De afstand kop-nek is dan 736 – 656 = 80. De neklijn is deze week overtuigend gebroken, het koersdoel wordt nu 656 – 80 = 576 (was 583). Die 576 is midden in het belangrijke gap waarmee de AEX november 2020 omhoog brak. Gaat dat gap gevuld worden?

AEX (Weekgrafiek):

Het “positieve” hier is de MACD. Ja, die crost negatief maar hij staat wel vrij hoog, een divergentie die duidt op mogelijke bodemvorming. De steun op 632 is belangrijk en valt samen met de steun van de MA200. Allemaal leuk, maar het is natuurlijk vooral een slechte grafiek en de druk op 632 is dus groot.

DAX: 

De druk op lijn A was groot en bleek te groot. De DAX heeft de uptrend verlaten en koerst naar de steun op 11.770.

DOW JONES:

De DOW probeert boven G2 en 29500 te blijven. Alle indicatoren slecht: het wordt moeilijk.

Nasdaq:

Lijkt veel op de AEX. Ook op de MA200 en bij steun 10.960. Ook hier probeert de MACD toch te bodemen.

Bitcoin:

Ze doen het erom. Het is een bizarre strijd. De druk is groot maar veel indicatoren beginnen nu naar boven te draaien. Voorlopig geef ik “lager” nog steeds de meeste kans.

Verwachting:
De DAX en de DOW zien er slecht uit. De daggrafiek van de AEX is puur negatief. De MACD in de weekgrafiek van de AEX en de Nasdaq geeft wat hoop: het kan lager maar ergens zou een bodem moeten volgen. Voor de korte termijn, de volgende week, ziet het er niet goed uit.

Veel succes met uw beleggingen de komende week!

Franciscus Roorda (Wie is Franciscus Roorda?)

Reageren? Stuur een email naar Franciscus@eurofuture.nl

Aanmelden gratis wekelijkse nieuwsbrief met beursweekverwachting

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.Computer

Print Friendly, PDF & Email