Beursverwachting van 25 februari 2018

Beursverwachting weekend 25 februari 2018

Daggrafiek AEX:

De verwachting was “Het is allemaal wild maar de verwachting voor komende week is redelijk rustig: verder met het bodemproces. Volgens de daggrafiek kunnen we daarbij nog lager, volgens de weekgrafiek is dit niveau al de bodem.” Het bleef inderdaad rustig en er kwamen bijna twee puntjes bij.

De candles geven een pauze aan met een voorzichtig positieve ondertoon. De daggrafiek ondervindt duidelijk weerstand van de lijn op 535 en van de MA200 die ook op 535 loopt.

Interessanter zijn de indicatoren. Die zijn uitermate zwak maar proberen wel te herstellen. De stochastics beweegt naar boven. De RSI is erg aarzelend maar zou nu omhoog kunnen. Al met al is de conclusie uit de daggrafiek dat het voorzichtig verder omhoog kan. De 535 moet dan worden gepasseerd en dan kunnen we naar het gap bij 542.

Daggrafiek AEX met MACD:

De MACD heeft nu een positieve crossing gemaakt. De MACD staat echter erg laag. Mogelijk is dat de MACD nu eerst wat verder herstelt. Maar de volgende crossing zal weer naar beneden zijn. Als dat beneden de -4 gebeurt dan kunnen we nog flink lager gaan. Lager dan de voorlopige bodem op 520.

Daggrafiek DAX:

Dito als AEX. Indicatoren ook precies hetzelfde. Beeld is toch vooral het beeld van een pauze in een daling. Huidige niveau was de afgelopen week weerstand.

Weekgrafiek AEX:

De candle van vorige week zei: hier is de bodem, gekker moet het niet worden. Maar de candle van afgelopen week geeft geen sterk vervolg. De AEX deed niets en heeft moeite met trendlijn V. Ook hier zijn de indicatoren belangrijker. En die zijn uitermate zwak. Vervolg richting 510 is goed mogelijk.

Weekgrafiek EUR/USD:

Ongewijzigd beeld, de vraag blijft: komen we boven de dalende trendlijn Z of niet? Het lijkt erop dat de RSI de moed wat opgeeft. De Stochastics geeft reden voor twijfel: als die naar boven weet te crossen gaan we door de lijn Z heen. Doorbraak blijft dus mogelijk, maar afgelopen week maakt de kans wat kleiner. Het is en blijft spannend. Wordt de euro echt duurder dan kan de AEX naar beneden…

Verwachting
Voor komende week lijkt het erop dat het rustig kan blijven en dat we wat verder omhoog kunnen. Alle grafieken geven echter aan dat we voorzichtig moeten zijn, er hangt een volgende klap in de lucht. De trigger zou een duurdere euro kunnen zijn, maar of dat gaat gebeuren is lastig te zeggen.

Tenslotte: eigenlijk had ik ook de Bitcoin en de Ethereum willen laten zien. De Ethereum blijkt niet beschikbaar te zijn voor deze software en van de Bitcoin zijn er slechts koersen van 1,5 jaar beschikbaar.

Een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email