Beursverwachting 25 april 2021

Verwachting vorige week:
Tja, het sentiment is gewoon ijzersterk. Men wil aandelen kopen. De indicatoren staan overal erg hoog en kunnen dus even een stap terug doen. Maar evenals vorige weken geldt ook nu weer: meeste kans op hogere koersen
.

Beursverwachting voor komende week: (Gepubliceerd: zondag 25 april 2021)

AEX (daggrafiek):

De AEX verloor deze week een punt. Maandag was zwak, het is al een hele tijd zo dat de maandagen zwak zijn, voorheen waren ze altijd sterk: nieuwe week, nieuw geld. Dinsdag zakte het helemaal weg en werd alom “correctie” geroepen. Dinsdag sloot de AEX onder het uitbraakniveau op 703.

De AEX heeft de derde versnelling verlaten: het supersteile kanaal ZZ2 was zoals verwacht te steil om lang in te blijven. Deze lijnen kunnen hierna weg.

De AEX herstelde eind van de week en beweegt nu richting de nieuwe weerstand op 718. In de daggrafiek staan de indicatoren niet meer overspannen. De MACD staat mooi hoog maar heeft wel negatief gecrost. De Stochastics is nog bezig met de draai omhoog, alle andere indicatoren staan vrij goed.

AEX (weekgrafiek):

Kijk, dat is een duidelijke candle. Met een mooie hammer laat de AEX zien geen zin te hebben in een daling. Volgende week mogen we dus weer omhoog kijken. We komen volgende week lijn D3 tegen bij 732 als we zo ver komen. Ja, 732 en laat dat nu precies het koersdoel zijn van de vlag midden in kanaal DD2. Dus het kan daar boeiend worden.

In de weekgrafiek staan alle indicatoren nog superhoog. DWZ: de koers wil zeker (voor zover zekerheid hier bestaat) hoger maar kan op korte termijn even afkoelen.

DAX:

Hier een matige candle. Indicatoren het bekende verhaal: ijzersterk maar ook wat overspannen.

DOW:

Hier een voortzettingscandle. Voortzetting van de stijgende trend dus. Het gaat al een tijd recht omhoog, de indicatoren staan ook hier overspannen maar dus wel sterk.

Nasdaq 100:

Zuinigjes deze week. Wel boven de nieuwe weerstand op 13.840 weten te blijven. Indicatoren prima. Alleen de niet-getoonde Moneyflow zakt weg.

Bitcoin:

De meeste aandacht ging deze week naar de Bitcoin en de andere cryptomunten. Overal lagere koersen. Bitcoin van top op 65.000 deze week even op 47.000. Hier speelde vooral de verdubbeling van de vermogenswinstbelasting die Biden heeft aangekondigd (van ruwweg 20 naar 40%). Dat speelde trouwens ook bij de aandelenmarkten. Verder waren er weer eens berichten over komende regulering.

Bitcoin kan gezien vanuit de candles terug naar 45.000 en de meeste analisten verwachten dat ook. Ik ben benieuwd of we zover komen want de indicatoren staan ook hier heel hoog, al bewegen ze nu dus wat naar beneden.

Verwachting:
Er is deze week niet veel te melden en dus ook niet veel geks te verwachten. De markten blijven gezond en lijken hun race naar ongekende hoogten voort te willen zetten. Voor de indicatoren geldt al enkele weken steeds hetzelfde verhaal: ze staan overal erg hoog en dat duidt op nog hogere koeren, maar tussentijds kan men even een stap terug doen.

Veel succes met uw beleggingen!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email naar Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen

Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Aanmelden gratis wekelijkse nieuwsbrief met beursweekverwachting

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

Print Friendly, PDF & Email