24 september 2023

Beursverwachting 24 september 2023

Vorige weekanalyse: De analyse is lastig want men is zoekende en pauzeert. Bij de AEX verbeterde de daggrafiek maar staat de weekgrafiek zwak. Boven 750 verbetert de AEX aanzienlijk maar om daar te komen moet de 738 van de weekgrafiek het houden en dat wordt behoorlijk moeilijk.

Beursweekverwachting van 24 september 2023:

AEX (Daggrafiek):

Vandaag een korte analyse. De AEX had een wederom een kalme week maar het was wel: kalm verder zakken. Er gingen 11 punten vanaf en zoals het er al naar uitzag: de 738 in de weekgrafiek hield het niet.
We zien bij alle indicatoren divergentie: bij voorbeeld de MACD staat nu minder laag dan het laagste punt op 25 augustus: aangegeven met de twee pijlen. Dat betekent dat we toch mogen hopen dat men gaat zoeken naar een bodem waarna herstel kan volgen.

AEX (Weekgrafiek):

De weekgrafiek vertelt het verhaal van “bodem zoeken” niet. De weekgrafiek is puur slecht. De steun op 738 is doorbroken, de candle is slecht, de MACD is nu inderdaad beneden de nul gekomen en de overige indicatoren staan slecht en krullen ook nog naar beneden.

Wat de omgeving betreft: de DAX had een slechte week maar bleef wel boven de steun op 15.440.

Ook de DOW Jones had een slechte week, brak door de steun op 34.340 maar het grote beeld is nog steeds stijgend bij een positieve MACD.

De Nasdaq daalde flink bij een nog steeds hoge MACD.

Bitcoin deed niets en de MACD staat nu op nul.

Verwachting:
Het is nog steeds wennen: na een heel lange positieve periode moet ik nu “lager” verwachten. De hele omgeving is ook zwak. De AEX kan wellicht een bodem gaan zoeken maar dat zou dan pas op 719 zijn.

Ik wens u een succes volle beursweek toe.

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.Computer

Print Friendly, PDF & Email
Share this post:
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Discover more articles