Beursverwachting van 24 september 2017

Beursverwachting weekend 24 september 2017

Lezers, we analyseren al tijden lang een markt die niet beweegt. Dat is lastig en vooral: saai. Ik kan het niet veel mooier maken. Deze week was er alle kans op beweging met rentebesluiten in de VS en EU en er gebeurde: niets. Ga er maar aan staan. De centrale bankiers hebben de markten in de houdgreep. De rente is laag, het enige alternatief zijn aandelen en die zijn duur. Dalen willen ze niet en nog duurder is ook lastig. En dus. Na het rentebesluit in de VS kwam de euro even in beweging (een procent eraf) maar ook die beweging zette niet door. Even was er hoop.

De verwachting was: “Slecht is het allemaal niet, de richting is naar boven. Maar het gaat aarzelend. De weekgrafiek is positief maar die kent een langere horizon. De daggrafiek geeft voor de korte termijn toch wat twijfel, het kan wat lager. Is er al genoeg kracht om in de daggrafiek uit de vlag te breken en in de weekgrafiek uit de driehoek?”

Daggrafiek AEX:

De dagrafiek blijft bovenaan in de grote vlag ZZ2. De indicatoren blijven heel hoog en willen niet corrigeren. Het wachten is op een uitbraak naar boven.

Weekgrafiek AEX:

Idem, maar hier is het wachten op een uitbraak naar boven uit de dalende driehoek. Groot verschil met de daggrafiek zijn hier de indicatoren: die blijven achter.

Daggrafiek DAX:

Blijft ook heel hoog hangen. Ook hier blijven de indicatoren heel hoog. Een oude trendlijn vormt hier binnenkort weerstand, maar het lijkt erop dat het huidige kanaal VW meer waarde heeft dan de oude lijn.

Weekgrafiek DAX:

Ook hier een “oude” lijn A als weerstand in de buurt. Maar in de weekgrafiek blijft een kanaal lang geldig. Dus met deze lijn moeten we zeker rekening houden. Voeg daarbij dat ook hier, net als bij de weekgrafiek AEX, de indicatoren achter blijven. Dan wordt het toch puzzelen. Is er een tweede, gelijke of lagere top, in de maak?

Daggrafiek EUR/USD:

Veel beweging was er niet na de rentebesluiten. Dat hebben we wel eens anders gezien. De besluiten waren conform verwachting. De EUR/USD blijft hoog en de indicatoren draaien naar boven. Voorlopig kan dit nog hoger.

Weekgrafiek EUR/USD:

Op weg naar 1,23. Indicatoren blijven hoog. EUR/USD is boven MA200 gekomen.

Verwachting. Het meest waarschijnlijke scenario is dat het zo doorsukkelt. Beetje hoger steeds, omdat men geen alternatief ziet voor aandelen kopen. De oorlogstaal werkte deze week zeker remmend, anders hadden we hoger gestaan. De AEX staat op “uitbreken” in dag- en weekgrafiek. Maar het worden waarschijnlijk heel matige uitbraken en bovendien: de ruimte na de uitbraak is heel beperkt. De Dax lijkt bezig met topvorming op termijn. De vraag is dus: topvorming nabij of blijft het gewoon langzaam stijgen, stijgen, stijgen.

Een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email