Beursverwachting 24 oktober 2021

Verwachting vorige week
“De afgelopen week heeft het in elk geval beter gemaakt. De AEX ligt er prachtig bij, de andere indices zijn nog zoekende naar de weg naar boven. China geeft aan dat het risico bij Evergrande beheersbaar is. De energieprijzen en dus de inflatie zijn hoog. Maar er is ook nog steeds: TINA.”

Beursweekverwachting van zondag 24 oktober 2021

AEX (Daggrafiek):

Deze week van 800 naar 813. Flink meer dan een procent. De weerstand op 800 is gebroken. De candle van vrijdag is wat twijfelend. Maar dat is niet vreemd aan het eind van de week. De indicatoren zijn prima: het ziet er weer goed uit.

AEX (weekgrafiek):

Uitstekend, wil alleen maar hoger.

Dow Jones: 

De DOW heeft zich deze week verbeterd. De indicatoren draaien nu ook mooi naar boven. Er zal wat weerstand zijn bij 36.000 van de lijn over de laatste toppen, maar ik denk dat we daar ook wel doorheen kunnen.

Nasdaq 100:

Het is de Nasdaq gelukt door de weerstand op 15.140 te breken. Uiteraard is dat een goed teken. Toch oogt hier allemaal wat minder sterk, we zijn nog beneden de vorige top. De techsector is aarzelend door de chiptekorten. Bij voorbeeld de cijfers van Intel werden maar matig ontvangen.

Bund:

Hier zit het gevaar voor de aandelenmarkten. De Bund is en blijf relatief erg hoog: de rente is en blijft dus extreem laag. Maar de top lijkt voorlopig op 176 wel gezet en nu is de vraag of de steun op 168 het houdt. De indicatoren staan slecht dus het lijkt erop: nee die houdt het niet. Vervolgens is er dan steun van de MA200 en daarna van de trendlijn A. Dat zijn flinke steunen: de rente kan laag blijven voorlopig. Maar dit is wel waar de markt naar kijkt: gaat de rente stijgen?

Bitcoin:

Vorige week schreef ik: “De achterblijvende MACD maakte me een beetje voorzichtig maar het is gelukt: de Bitcoin breekt overtuigend door de weerstand. Een prachtige candle. Indicatoren wijzen allemaal omhoog. Dit wil duidelijk verder omhoog.” Welnu, de Bitcoin kwam inderdaad tot een nieuwe high op 67.000 maar zakte daarna ook weer ver terug. Dat had ik dan weer niet gedacht.

De moeilijkheid bij de Bitcoin zit hem in de extreem hoge MACD zo rond maart 2021. Die was zo extreem omdat de Bitcoin een nog jonge grafiek is: er zijn weinig gegevens en als het dan stijgt dan krijg je zo’n uitschieter. Het gevolg is dat ik de huidige koers van de MACD lastig kan beoordelen. Is ie normaal hoog of blijft ie heel ver achter? Dat kan ik niet zeggen. Dus blijft het aftasten. Al met al lijkt het beeld me toch positief en verwacht ik dat de Bitcoin – zoals altijd met horten en stoten – verder kan stijgen.

Verwachting:
OK, zeker voor de AEX ziet het er weer prima uit. De DOW ook en de Nasdaq zoekt wat voorzichtiger de weg naar wat hoger. Er is rentevrees maar die lijkt voorlopig beheersbaar.

Heel veel succes met uw beleggingen de komende week!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email naar Franciscus@eurofuture.nl

Aanmelden gratis wekelijkse nieuwsbrief met beursweekverwachting

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

Print Friendly, PDF & Email