Beursverwachting 24 mei 2020

Verwachting van vorige week:  De zwakte lijkt te overheersen.

Beursverwachting voor komende week (gepubliceerd zondag 24 mei 2020):

Daggrafiek AEX: 

Vorige week sloten we bij de pijl op 500,3 (in de analyse stond 520,3 dat was een typefoutje).
Het zag er allemaal wat zwakjes uit maar de koers bleef deze week steeds boven de 508. De weerstand van het gap op 527 deed weer zijn werk, de AEX kwam even tot 531,5 maar sloot de week op 524 dus weer beneden de weerstand.

De AEX heeft een nieuwe steunlijn gevormd op 490. Sinds 7 april bewegen we tussen 490 en 527. Maar de AEX blijft de bovenkant van deze beweging opzoeken en lijkt door de 527 te willen. Dan wordt 544 de volgende weerstand.

Weekgrafiek AEX:

Bijzonder hoe de weekgrafiek een andere kijk op de zaak geeft. Waar in de daggrafiek sinds 7 april sprake is van een zijwaartse beweging met nadruk op de bovenkant daarvan, daar begint in de weekgrafiek op 7 april – dat is de candle bij de pijl – een heus stijgend kanaal RS.

Kanaal RS heeft de vorm van een vlag maar het is geen vlag, daarvoor is de plaats in de grafiek verkeerd. Het is dus gewoon een stijgend kanaal. De conclusie is daarmee dat er na alle heftige bewegingen op 7 april bij 486 een stijging is ontstaan. De indicatoren bewegen mee naar ietwat veiligere gebieden. De stijging zal ons boven de gaplijn op 527 brengen.
Ook valt op dat de steun 490 uit de daggrafiek in de weekgrafiek geen rol speelt.

Weekgrafiek Air France:

Triest. De driehoek is met enorme kracht naar beneden verlaten. AF ging meteen door de steun op 5,4 en die werd daarna de weerstand – precies zoals het hoort. Koers nu 3,6 en het kan nog lager. Voorlopig maar wegblijven.

Weekgrafiek DSM:

Mooie grafiek. De crash stopte precies op de MA 200 en nu is DSM alweer bij de weerstand op 117 aangekomen en maakt zich nog op ook om er doorheen te gaan.

Weekgrafiek AKZO:

Ook fraai. Crashte precies tot de steun op 47. Nu weer hersteld tot de weerstand op 73. Dat is een hele zware weerstand. De indicatoren zijn bezig met een voorzichtige stijging…. misschien hier even wat heen en weer maar ook de 73 lijkt eraan te gaan. Maar dan hebben we daarboven nog de weerstand van de MA 200.

Weekgrafiek Bitcoin:

Ah. Eindelijk dan toch een hapering. Komende week kan het weer wat hoger. Ik blijf benieuwd of het echt gaat stijgen of dat we iets zijwaarts overhouden.

Verwachting
De AEX is bezig met een rustig stijgende beweging.

Veel succes met uw beleggingen!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

 

Print Friendly, PDF & Email