23 maart 2024

Beursverwachting 24 maart 2024

Vorige verwachting: Komende week letten we eerst op 850. Komt de AEX daar (blijvend) onder dan wint de daggrafiek en gaan we richting 837.

Wat niet erg is. Houdt de 850 het dan kan de AEX volgende week wat blijven stijgen. Meeste kans geef ik voor komende week toch een wat lager slot. Dat heb ik heel lang niet geschreven.

 

Beursverwachting 24 maart 2024

 

AEX (Daggrafiek):

Woensdagavond besloot de Federal Reserve de rente onveranderd te houden en veel belangrijker: de verwachting van drie renteverlagingen vóór eind 2024 werd gehandhaafd. Gevolg: alle markten stevig omhoog en dus toch geen lager slot deze week. De AEX kreeg er 24 punten bij. De EUR/USD steeg eerst (kennelijk werd meteen een renteverlaging op de dollar verwacht) maar daalde daarna toch flink.

Ook voor de FED-beslissing hield de AEX zich al vrij goed. Maandag zakte het naar 853 maar daarna begon het herstel eigenlijk al. De jump van donderdag is duidelijk maar hier blijft de AEX nog binnen WW2 met indicatoren die wat naar boven draaien. De MACD divergeert maar is gezond.

 

AEX (Weekgrafiek):

Een fraaie candle, een nieuw alltime-high en een AEX die steun vond op R en nu kanaal RR2 aan de bovenkant wil verlaten.

 

DAX:

Een indrukwekkende reeks positieve candles. Stevige indicatoren. De DAX gaat de aanval op A2 inzetten.

 

DOW JONES:

De DOW is rustiger. De DOW is weer boven lijntje b gekomen maar de candle overtuigt niet. De indicatoren staan gezond maar de MACD en de Stochastic koelen af.

 

Nasdaq:

De Nasdaq vond steun op b en blijft stijgen in bb2. De indicatoren zijn identiek aan die bij de DOW. Kortom, voorzichtig nog wat hoger rond de alltime-high.

 

Bitcoin:

Nee. Bitcoin steeg niet verder. Er werd een toppatroon gevormd, precies op de alltime-high 69.000. De MACD staat zeer sterk. Even een kleine correctie, dat kan.

 

Verwachting:
De AEX wil toch weer hoger. De DAX ook: Europa doet het beter dan de VS. Bij de VS lijkt topvorming toch in de buurt te komen en meestal werkt dat hier ook door.

Maar voor komende week lijkt het weer hoger te kunnen.

Ik wens u een succesvolle beursweek toe.

Franciscus Roorda (Wie is Franciscus Roorda?)

 

Reageren? Stuur een email naar Franciscus@eurofuture.nl

[maxbutton id=”3″ ]


Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?


Archief:
 Voorgaande Beursverwachtingen


Disclaimer

Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

Print Friendly, PDF & Email
Share this post:
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Discover more articles