Beursverwachting 24 juli 2022

Kerst 2021Verwachting vorige week: “De markten proberen te verbeteren, de economische cijfers in de VS waren vrijdag goed. De grafieken geven aan dat die verbetering een kansje heeft om door te zetten. Maar ook niet meer dan dat”.

Beursweekverwachting van zondag 24 juli 2022

AEX (Daggrafiek):

Joechei, de verbetering is daar. Van 672 naar 705. Toch 33 punten. De AEX breekt nu boven lijn A2 dus boven het lange termijn-uptrendkanaal uit. Dat is erg positief – maar de vorige uitbraak in maart 2021 liep dus op niets uit. De AEX breekt ook nog eens uit de dalende wig N2W en dat is belangrijker. N2 is namelijk de neklijn van een omgekeerd kopschouderpatroon. De afstand van de kop op 653 tot de neklijn op 765 is 112 punten. Het koersdoel is dus 765 + 112 = 877. Een mooi doel, boven de alltime-high. Indicatoren prima.

De AEX zakte vrijdag terug en dat levert een hanging man op bij 706, dus potentieel een top bij deze weerstand. De VS zakte vrijdag ook weg. Maar bij deze positieve grafiek houd ik dat voorlopig op winstnemen – weekend.

AEX (Weekgrafiek):

Prima. Wat een geweld. Een nieuwe uitbraak boven kanaal AA2 dus. De MACD staat nog steeds zorgelijk laag maar draait wel naar boven. De andere indicatoren draaien allemaal naar boven maar ze komen van ver. Een grafiek die duidelijk wil verbeteren maar onderliggend is er nog steeds kans op terugval. De MA50 is niet voor niets nog steeds dalend.

DAX:

Poeh poeh. Echt veel zwakker. MACD echt laag. Andere indicatoren ook zwak. Wel mooi bodempatroon. Probeert zich naar de zware weerstand op 13.590 te vechten.

DOW JONES:

Lijkt op de DAX. Voorzichtig. Breekt wel uit dalend kanaal HH2 maar indicatoren zwak. Lijn A2 biedt steun.

Bitcoin:

Bitcoin deelt mee in de opleving en blijft nog boven 19.900. Technisch beeld blijft zeer zwak.

EUR/USD: 

Lagarde verhoogde de rente meer dan verwacht en EUR/USD veerde wat op. Het valutapaar probeert te bodemen op 1,0315 en dus boven de 1 te blijven. De RSI en de Stochastics proberen ook te bodemen. Ook hier staat de MACD erg laag en geeft aan dat het een moeilijk verhaal is.
Komende week verwacht ik strijd rond of boven de 1,0315.

Verwachting
De AEX viert zijn eigen feestje en verbetert duidelijk. De verwachting is voor het eerst in zeer lange tijd positief. De omgeving blijft echter veel zwakker.

Veel succes met uw beleggingen de komende week!

Franciscus Roorda (Wie is Franciscus Roorda?)

Reageren? Stuur een email naar Franciscus@eurofuture.nl

Aanmelden gratis wekelijkse nieuwsbrief met beursweekverwachting

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

ComputerComputer

Print Friendly, PDF & Email