Beursverwachting 24 april 2022

Kerst 2021Verwachting vorige week: Het zal wel weer een moeizame week worden.

Beursweekverwachting van zondag 24 april 2022

AEX (daggrafiek):

De AEX verloor deze week twee punten. Opnieuw minder dan de VS. Dat is niet veel, maar vrijdag dook het naar beneden en de VS sloot vrijdagavond zo slecht dat we maandag wel lager zullen openen. De indicatoren zijn slapjes, de Stochastics werd beter en de MACD tikkie slechter.

Ik heb in de grafiek lijn N getekend, dat is de neklijn van het omgekeerde SKS-patroon dat zich ontwikkelt. Wanneer de AEX boven deze lijn weet te komen dan wordt het koersdoel 105 punten hoger…

AEX (weekgrafiek):

Weer een candle met twijfel. De MACD zegt nog steeds “gevaar” maar de overige indicatoren lijken eigenlijk klaar om naar boven te draaien.

DAX:

Onveranderd. Candle wel groen maar tikkie lager en “ik wil niet stijgen”. MACD gevaarlijk.

DOW JONES:

Zoals verwacht lager. Geen fraaie candle. Wel mooi gestopt op de steun 33.780 maar niet zeker of die het houdt. Daaronder is steun van lijn E3. Dow daalt in kanaal GG2.

Nasdaq 100:

Slecht en alle indicatoren wijzen naar beneden. Opnieuw door de neklijn gezakt. Op weg naar N2 die ook neklijn kan zijn maar dan van een erg onregelmatig SKS-patroon.

Bitcoin:

Onveranderd. Boeiend. Probeert boven steun 38.200 te blijven. MACD zou hier kunnen bodemen. Het hangt erom maar op dit moment oogt het zwak.

Bund (Rente):

De Bund daalt lustig verder dus de rente loopt stevig op. Slecht nieuws voor aandelen. En dan is er ook nog oorlog. Op weg naar steun 151,65. Maar de indicatoren staan zeer slecht. Dus of die het zal houden….

EUR/USD:

Vanaf 1985 heeft de EUR/USD hogere bodems neergezet boven trendlijn A. Nu lijkt A dan eindelijk gebroken en wil het valutapaar ook beneden steun 1,0820 gaan. Bij deze indicatoren kan het rustig nog een stuk lager.

Verwachting:
Het ziet er allemaal niet best uit. Op termijn kan de MACD gaan bodemen en lonkt het omgekeerde kopschouderpatroon met een fors hoger koersdoel. Maar op termijn – dat is nu nog niet.

Heel veel succes met uw beleggingen de komende week!

Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email naar Franciscus@eurofuture.nl

Aanmelden gratis wekelijkse nieuwsbrief met beursweekverwachting

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

ComputerComputer

Print Friendly, PDF & Email