Beursverwachting 23 oktober 2022

Verwachting 16 okt 2022: “De candle van donderdag leek even leuk maar het totale beeld is veel te slecht. We kunnen gewoon nog lager. Bij Bitcoin is het wachten op de klap.”

Beursweekverwachting van zondag 23 oktober 2022

AEX (op dagbasis):  Het lukte de AEX deze week toch om het slechte beeld wat te draaien. Er kwamen 22 punten bij.
In de daggrafiek is het omgekeerde kopschouderpatroon ongeldig geworden. Ik heb de letters weggehaald en neklijn N2 nu gewoon lijn V genoemd. Ook het patroon met de rode neklijn 656 is ongeldig geworden (want we kwamen weer boven die neklijn), maar ik houd het toch nog in de gaten want deze week was die neklijn wel weer de weerstand.

De AEX is uit de dalende wig VW gebroken en kwam tot 656. De bodemcandle vorige week donderdag op lijn W was dus inderdaad overtuigend. De AEX beweegt omhoog en ik verwacht dat dat de komende week zal doorgaan. De indicatoren draaien allemaal naar boven. Is het beeld dan geweldig? Nee, nog lang niet.

AEX daggrafiek:

AEX (op weekbasis): Een nette candle, en daarmee een heus bodempatroon gevormd op steun 632 en de MA200. Tot zover het goede nieuws. De indicatoren staan nog steeds zwak en de MACD is nog niet eens gecrost. Het blijft tasten in het donker.  

AEX weekgrafiek:

DAX: Ook de DAX steeg deze week. Lijn A was deze week (jawel, exact) de weerstand. De MACD probeert wat omhoog te draaien maar staat wel uitermate zwak. Hier niks geen divergentie maar wel dalende toppen. Lastig dus.

DAX grafiek:

DOW JONES: Wat meer overtuiging dan bij de DAX. Kan de DOW door lijn A2? Ook hier de indicatoren zwak maar ze krullen wel naar boven. De MACD moet nog crossen maar het lijkt mogelijk.

DJI Grafiek:

Nasdaq: Heel matig. Geen overtuigend bodempatroon op de 10.960. Ja, de MACD divergeert positief – maar flink zwak is ie wel nog.

Nasdaq grafiek:

Bitcoin: Ongewijzigd, de markten gingen hoger en dus moeten we nog wachten op de klap. Wat een soap is het toch. De “beweging” van de afgelopen weken is volkomen idioot.

Bitcoin grafiek:

Verwachting:
Het beeld is overal hetzelfde. De markten staan uitermate zwak maar ze proberen hier ergens te bodemen. Je moet toch ergens beginnen. Voor komende week lijkt het erop dat de beweging naar boven voorzichtig zal doorzetten. Dat geldt vooral voor de DOW en ook de AEX. Het is dan mogelijk dat het totale beeld geleidelijk beter wordt – en dan worden de indicatoren ook wat beter – enz. enz. Simpel gezegd: het KAN de bodem zijn.

Maar eerlijk is eerlijk: ik zou er nu niet vol ingaan. Voorlopig zeggen de indicatoren dat er nog steeds een klap kan komen. (En dat zeker bij Bitcoin). Het is dus allemaal nog vallen en opstaan.

Veel succes met uw beleggingen de komende week!

Franciscus Roorda (Wie is Franciscus Roorda?)

Reageren? Stuur een email naar Franciscus@eurofuture.nl

Aanmelden gratis wekelijkse nieuwsbrief met beursweekverwachting

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.Computer

Print Friendly, PDF & Email