Beursverwachting 23 januari 2022

Kerst 2021Verwachting vorige week: “De markten zijn duidelijk zoekend. Maar erg slecht is het beeld niet. Meer onrustig dan slecht. Ik verwacht zijwaarts…

Beursweekverwachting van zondag 23 januari 2021

AEX (daggrafiek):

Zijwaarts werd het niet, de AEX verloor 20 punten. Het lijkt wel alsof Poetin al bij Berlijn staat. Maar volgens de commentatoren komt de daling maar door één ding: de rente en de verwachting van renteverhogingen door de FED. Ik begrijp het niet goed: ook bij deze rente zouden aandelen aantrekkelijk kunnen zijn.

De daggrafiek valt nog mee, de AEX stopte op de MA200. Maar de AEX heeft een flinke daling in de VS op vrijdagavond nog niet meegekregen. De VS is deze week meerdere keren positief begonnen en daarna toch in de min gedoken. Vrijdag opnieuw.
Bij dit beeld van candles en indicatoren zou de steun op 750 het kunnen houden. Dat zal de markt ook willen want anders komt de kop-schouder echt in werking. Maar maandag wordt het meteen al heel spannend.

AEX (weekgrafiek):

Dit is nog steeds zijwaarts. De MACD nog in het groen maar wel dalend. Hier zou een bodem rond 750 goed mogelijk zijn.

DAX:

Valt mee, evenals de AEX nu nog gewoon zijwaarts.

Philips:

Philips daalde niet veel verder. Maar het blijft zwak met een flink negatieve MACD.

ASMI:

ASMI is er niet in geslaagd in de uptrend te blijven. Deze week is die overtuigend verlaten. Alle indicatoren dalend, MACD wel nog gezond. Maar nog geen bodem dus kan nog lager.

BESI:

Besi kwam deze week even boven lijn A2 maar de slechte Nasdaq trok het fonds toch nog in de min. Beeld nu in principe nog positief.

DOW JONES:

Een heel slechte candle. De DOW beweegt nog in de uptrend FF2. De MACD is nog groen maar alle indicatoren dalen. Het ziet er naar uit dat F het niet zal houden.

 Nasdaq 100:

Ook heel slecht deze week. Precies gestopt op steun 14.400 maar de druk daarop is heel groot. Dus op weg naar 13.840.

Bitcoin:

Tja. Ging zoals verwacht naar de steun op 38.200 en zelfs er doorheen. De MACD duikt nu in de min en dat betekent dat er nog meer zwaar weer gaat komen. 29.000 is ver weg maar we gaan wel die kant op.

Verwachting:
Wat een ellende. Het ziet er naar uit dat het weer een zware week wordt. Ik hoop dat men bij zinnen komt maar dat is alleen maar hoop. De 750 krijgt het maandag meteen al zwaar, daaronder is er steun op 738.

Heel veel succes met uw beleggingen de komende week!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email naar Franciscus@eurofuture.nl

Aanmelden gratis wekelijkse nieuwsbrief met beursweekverwachting

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

ComputerComputer

Print Friendly, PDF & Email