Beursverwachting 23 augustus 2020

Verwachting vorige week:
De AEX zit in een wat lastige fase. Onderliggend is het goed, stijgend. DOW stijgt ook nog. Maar afgelopen week geeft voor de korte termijn wat zwakte aan. De tweede-golf Corona-berichten doen de markt geen goed. Maar Rusland maakt nu een vaccin bekend.

Beursverwachting komende week (gepubliceerd zondag 23 augustus 2020)

AEX: (Daggrafiek)

Donderdag dook de AEX met een gap van 8 punten naar beneden, naar de blauwe gaplijn G. Het gap werd in de loop van donderdag gedeeltelijk gevuld: de AEX kon dus verder naar beneden. Vrijdag dook de AEX helemaal naar de steun op 545. Daarna volgde herstel en een slot op de steun van 551.

De candle van vrijdag lijkt op een hammer: de AEX wil niet verder naar beneden. De AEX sloot toch boven de trendlijn W en boven de steun 551. Meestal gaan we maandag in de ochtend eerst omhoog dus hier is voorlopig de steun. De indicatoren zijn echter flink verzwakt en geven nu een verdere daling aan. Naar boven is er weerstand van de gaplijn op 557 en van de MA200 op 559. De weerstanden zijn dus vlakbij. Kortom: het lijkt erop dat we WW2 gaan verlaten.

AEX: (weekgrafiek)

Ik heb de grafiek groot weergegeven. Dan is goed te zien dat we al vier weken op hetzelfde niveau staan. Met de candle van deze week staat er nu een toppatroon. Wanneer we komende week lager sluiten is dit patroon voltooid. De weekgrafiek is dus weer ietsje meer verzwakt. Positief blijft echter dat de MA 200 stijgend is, dat we in een stijgend kanaal BB3 zijn en dat de indicatoren goed blijven.

Dow:

De DOW had een redelijke week. Een daling werd opgevangen en de DOW blijft proberen uit te breken. De Nasdaq knalde deze week verder omhoog en dat geeft steun in de rug. Europa blijft dus achter en Trump zijn kansen stijgen.

Goud:

Goud heeft een duidelijke top gezet bij 2000. Maar de indicatoren staan nog goed dus waarschijnlijk alleen even zijwaarts.

Verwachting:
De AEX wil wat lager. Ik verwacht dat we kanaal WW2 gaan verlaten. Maar onderliggend blijft de weekgrafiek wel goed en de VS stijgt rustig door.

Veel succes met uw beleggingen!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen

Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

Print Friendly, PDF & Email