22 oktober 2023

Beursverwachting 22 oktober 2023

Vorige weekendanalyseWe hebben steun op 716 (dag) of 719 (week). Ik kijk vooral naar de weekgrafiek en dan is de conclusie toch zijwaarts of lager.

Beursweekverwachting van 22 oktober 2023:

AEX (Daggrafiek):

Hup. Van 734 naar 716, dus 18 punten eraf. Maandag begon het nog even hoger, maar vooral vrijdag werd de richting overtuigend lager. De tussentijdse steun op 731 werd woensdag gebroken en vrijdag hield het op bij de steun op 716. Alle indicatoren draaien verder naar beneden, waarbij de MACD wel nog steeds divergeert. Dat geeft een beetje hoop – en dan is er dus trendlijn A2. Gaat die het houden als 716 het begeeft?

AEX (Weekgrafiek):

Steun 719 – hier loopt de lijn op 719, bij de dag op 716 – lijkt me nu wel gebroken. Alle indicatoren wijzen nu recht naar beneden. Lijn A2 krijgt het heel moeilijk.

DAX:

Steun 14.840 zou het nog kunnen houden als we komende week hoger komen. De kans daarop is heel klein, alle indicatoren wijzen recht naar beneden.

DOW JONES:

Hier moeten we het de komende week van hebben. De DOW is bij trendlijn A2, de MACD staat nog rond de nul en de rest van de indicatoren staat zwakjes. Misschien vinden de Amerikanen de daling nu genoeg – maar dat is nadrukkelijk: misschien.

Nasdaq:

Nee. Ook hier slecht nieuws, het herstel zette niet door. De MACD is hier nog steeds positief, de andere indicatoren vallen mee. Voorlopig blijft het hier corrigeren.

Bitcoin:

Kijk kijk. Het geld vloeit uit de aandelen en Bitcoin pikt een graantje mee. Bitcoin probeert zich boven de 29.000 te nestelen en dat zou een belangrijke verbetering zijn. De indicatoren draaien overtuigend omhoog.

Verwachting:
Misschien kan de DOW volgende week zorgen dat de schade beperkt blijft, maar afgezien daarvan wijst alles omlaag. De rente is hoog, mensen doen daarom de risicovolle aandelen de deur uit.

Ik wens u een succes volle beursweek toe.

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.Computer

Print Friendly, PDF & Email
Share this post:
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Discover more articles