Beursverwachting van 22 oktober 2017

Beursverwachting weekend 22 oktober 2017

De verwachting was: “De richting blijft omhoog, steeds overtuigender eigenlijk. De vraag is alleen: hoe hoog? Meteen naar 600? Of wordt het vergelijkbaar met juli: een uitbraak die uiteindelijk toch terugvalt beneden lijn B2. De horizontale weerstand op 560 halen we wel denk ik. Daar moeten we bezien wat er mogelijk is. De DAX aarzelt nu al. Nog steeds geldt: there is no alternative, we stijgen.” We gingen eerst omhoog maar verloren uiteindelijk 1,5 punt.

Daggrafiek AEX:

Zoals verwacht begon de week kalm en wat stijgend. Woensdag werd 549,5 aangetikt maar de dag eindigde met een aarzelende candle. Donderdag veranderde het beeld. Donderdagochtend was een ochtend die we heel lang niet gezien hebben: de koersen bewogen. Wat een genot. In de minuutticker deed het tik-tik-tik waar ik gewend ben geworden dat het stilstaat. De reden: Catalonië. Het was vooral beweging naar beneden en nu werd de 541,6 aangetikt. Scheelt toch even 8 punten met de dag ervoor. Het slot was donderdag 544,45 en vrijdag sloten we daar ook. Weer terug bij: geen beweging.

Door de daling na de aarzelende hoge candle op woensdag staat er nu een toppatroontje. De uitbraak boven lijn C2 heeft nog niet doorgezet. De niet-getoonde MACD geeft op hoog niveau nu een crossing naar beneden. De RSI is twee keer overbought geweest.

De daggrafiek is wat lastiger geworden. Aan de ene kant een toppatroontje, een uitbraak die nog niet echt wil, en indicatoren die wat afzwakken. Aan de andere kant: een sterke grafiek die in een stevige stijging zit met indicatoren die hoog dus sterk staan.

Weekgrafiek AEX:

De weekgrafiek veranderde maar 1,5 punt. Een hapering tussen lijn B2 en C2. Er is alles voor te zeggen dat lijn C2 te zwaar wordt voor onze AEX. Er is ook alles voor te zeggen dat de grafiek sterk is.

Daggrafiek DAX:

De daggrafiek van de DAX geeft een voorbeeld van zijwaarts corrigeren. Dat geeft aan dat het nog hoger wil. De RSI is “pas” een keer overbought geweest, twee keer kan zomaar. Maar de sterk stijgende lijn X geldt niet meer en de stochastics beweegt naar beneden.

Weekgrafiek DAX:

Weinig verandering. Opnieuw een aarzelende candle. Sterk gestegen maar achterblijvende indicatoren.

Verwachting De belangrijkste verwachting is dat er waarschijnlijk weer niets gebeurt. Officieel is het nog steeds “spannend” wat de uitbraak betreft, maar wat is spannend zonder beweging? De situatie van AEX en DAX is: sterk gestegen, nu wat aarzeling. Nog geen overtuigende toppen, wel wat hapering. Indicatoren bij de DAX blijven wat achter, met name in de DAX-weekgrafiek. Gezien de kracht in de grafieken verwacht ik dat we komende weken nog wat richting 455 bewegen maar dat daar ergens de koek op is. In ieder geval tijdelijk op, wat correctie lijkt nodig. De EUR/USD daalde licht. Het lijkt erop dat 1,18 zo’n beetje de top is.

Een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email