Beursverwachting 22 mei 2022

Kerst 2021Verwachting vorige week: “Kijk ik alleen naar de daggrafiek van de AEX – en veel Nederlanders doen dat – dan zou ik eigenlijk beginnen met wat te kopen. De weekgrafiek geeft ook moed. Kijken we naar alle andere grafieken dan is het toch poeh, een wat positiever beeld zou welkom zijn. Voorlopig nog kalm aan. En de EUR/USD? Die daalt. En daalt.”

Beursweekverwachting van zondag 22 mei 2022

AEX (Daggrafiek):

Maandag bleef de AEX gelijk, maar dinsdag steeg de AEX door naar 707. Zou het herstel dan inderdaad doorzetten, hoewel veel andere grafieken nog zwak waren? Woensdag werden in de VS de detailhandelcijfers gepresenteerd. Die waren slecht. De grote retailers zoals Walmart hebben moeite om de inflatie door te berekenen, daarvoor is de concurrentie te groot. Gevolg: VS weer flink onderuit. Dus wij woensdag aan het eind lager en donderdag met een gap naar beneden flink lager.

Daarmee sloot de AEX de week elf punten lager af. De daggrafiek is spannend, opnieuw is er druk op lijn A2. Maar de indicatoren zijn duidelijk bezig met bodemvorming. Ze lijken klaar om naar boven te draaien. Puur op de daggrafiek denk ik dat A2 het kan houden.

AEX (Weekgrafiek):

Helaas, de weekgrafiek is zwakker. Gesloten boven A2 maar de indicatoren zijn hier beroerd. Lijn P heb ik nu N2 genoemd want het is behalve een dalende lijn ook de neklijn van een omgekeerd kop-schouderpatroon onder N2. Als de AEX N2 weet te breken dat is het feest.

DAX:

Hier hetzelfde kopschouderpatroon. De DAX lijkt sterk op de AEX maar wel wat beter: een betere candle en de indicatoren tikkie beter.

DOW JONES:

Slecht, gewoon slecht. Deze week gestopt op lijn E2 maar de indicatoren echt beroerd. Gezakt onder lijn G2. De daling versnelt dus. Komende week grote druk op E2.

Nasdaq 100: 

Erg slecht. De afstand kop – neklijn N2 is 16.780 – 12.980 = 3.800. Het doel van de kopschouder is dan 12.980 – 3.800 = 9.180. Wie weet komen we daar…. Eerste steun is C, daarna de 10.960.

Bitcoin:

Bitcoin daalde verder maar stopte precies op de cruciale (tweede) neklijn 29.000. Hoe spannend wil je het hebben. Indicatoren: heel beroerd. Zeker met de slechte VS erbij moet ik toch aannemen dat Bitcoin verder zal dalen.

Verwachting:
Ik word er wel moe van. Gevoelsmatig zou ik toch echt denken dat het onderhand wel genoeg is geweest. De bodemvorming bij de indicatoren van de daggrafiek geeft wat hoop. Ook de omgekeerde kopschouder in de weekgrafiek geeft wat hoop, ALS we gaan stijgen dan kan het hard gaan. Ik hoop het, maar het ziet er op dit moment toch vooral slecht uit.

Veel succes met uw beleggingen de komende week!

Franciscus Roorda (Wie is Franciscus Roorda?)

Reageren? Stuur een email naar Franciscus@eurofuture.nl

Aanmelden gratis wekelijkse nieuwsbrief met beursweekverwachting

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

ComputerComputer

Print Friendly, PDF & Email