Beursverwachting 21 augustus 2022

Verwachting vorige week: “Het zou rustig hoger kunnen. Taiwan ontspant (nu gaat de VS er oefenen) en Oekraïne lijkt wat sterker te worden.”

Beursweekverwachting van zondag 21 augustus 2022

AEX (Daggrafiek):

Nee, het ging niet hoger. Zes punten eraf, bijna een procent. De AEX kwam even boven de vlag uit maar viel terug. De MACD en de grafiek zijn goed dus ik ben wel optimistisch. Overige indicatoren geven tijdelijk wat zwakte aan.

AEX (Weekgrafiek):

Toch vrij goed. Even pauze. Boven de steun 719 gebleven. Indicatoren goed.

DAX:

De DAX kwam dus niet door lijn Am. De DAX blijft slapjes. Indicatoren draaien wel omhoog maar ze staan laag. Moddergevecht dus.

DOW JONES:

De DOW zet een candle die het begin van een top kan zijn, een top bij lijn G en weerstand 33.780. Toch wijzen alle indicatoren omhoog, maar is de MACD nog zwak. Beetje puzzel dus. Maar ik zie een grafiek die vooral omhoog beweegt.

Nasdaq:

Duidelijk zwakker dan de DOW. Een toppatroon maar stijgende indicatoren. Strijd dus.

Bitcoin:

Hop. Naar beneden door de bearish vlag. Weer hard op weg naar de steun op 19.900. Indicatoren slecht. Wegblijven.

EUR/USD:

Ja ja. Ook de EUR/USD naar beneden door de bearish vlag. De 1,0000 is alleen een psychologische grens, de echte steun loopt op 0,965 (hier niet zichtbaar). En we gaan dus wel die kant op….

Verwachting:
Matige vooruitzichten voor DAX, Nasdaq, Bitcoin en EUR/USD. Bij de DOW en de AEX is het anders. Daar is het onderliggend momenteel allemaal vrij optimistisch. Alleen de echt korte termijn is onzeker. Wachten we op het einde van de slappe zomertijd?

Veel succes met uw beleggingen de komende week!

Franciscus Roorda (Wie is Franciscus Roorda?)

Reageren? Stuur een email naar Franciscus@eurofuture.nl

Aanmelden gratis wekelijkse nieuwsbrief met beursweekverwachting

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.Computer

Print Friendly, PDF & Email