Beursverwachting 21 november 2021

Verwachting vorige week:“Het was deze week wat aarzelend. Markten op records, blijft de economie zo goed, wat doet Covid nu weer? Voor onze AEX ziet het er goed uit, die lijkt rustig verder te willen.”

Beursweekverwachting van zondag 21 november 2021

AEX (Daggrafiek):

Deze week steeg de AEX zoals verwacht nog wat verder. Maar veel was het niet, van 820,3 naar 821,8. Anderhalf puntje. De week daarvoor was de AEX eerst teruggezakt en daarna hersteld waardoor het er uiteindelijk toch “sterker” uitzag. Deze week gebeurde het omgekeerde: eerst stijgen en dan wegzakken, waardoor het er nu ondanks de winst toch “zwakker” uit ziet.

In de daggrafiek heb ik het steile kanaaltje PP2 weggehaald en de AEX beweegt nu in het meer “gewone” kanaaltje RR2. Dit kanaal stijgt iets harder dan de grote trend DD2.
Verder heb ik het steunlijntje op 808 wat verder doorgetrokken over meerdere candles en nu ligt het op 809. Zeg maar: er is wat steun rond 809.

De indicatoren draaiden vorige week door de stijging aan het eind van de week opnieuw naar boven. Nu deze week dus omgekeerd: door de daling aan het eind van de week draaien ze nu naar beneden. Ze zijn wel nog sterk, dus het geheel duidt op wat afkoelen. Ik zie het snijpunt van lijn 818 en lijn R als een punt waar de AEX volgende week wel eens doorheen naar beneden kan gaan.

AEX (weekgrafiek):

Een twijfelcandle, een doji. Door zijn wat hogere plaatsing toch een gewone voortzettingscandle. Indicatoren nog steeds gewoon prima. De candles van de laatste vier weken zijn allemaal klein. In vier weken zijn we elf punten opgeschoten, de vaart is eruit.

BESI:

We zaten long in Besi en de verwachting vorige week was: nog hoger. Dat kwam overtuigend uit, BESI schoot door naar de bovenste trendlijn. Op 85,18 hebben we de mooie winst gepakt. De week sloot op 86,18. Op zich is de verwachting dat Besi kan uitbreken door die trendlijn, alle indicatoren wijzen omhoog, maar met de aarzeling in de markt voelbaar gold hier: binnen is binnen.

DOW JONES:

Vorige week was de conclusie: “De grafiek zou voorzichtig verder omhoog kunnen.” Dat lukte niet en de DOW viel terug beneden het trendlijntje. De indicatoren zijn gezond maar op dit moment dalend. Dat betekent: geen paniek maar wel wat afkoelen. We lijken volgende week verder richting de steun bij 34.880 te zakken. Binnen de DOW doen techreuzen Microsoft en Apple het heel goed. Maar Intel, Amgen, Visa, Walmart en Walt Disney niet. Caterpillar steeg tot aan mei fors naar 240 maar sindsdien zit de klad erin. Ik kijk er verbaasd naar, Biden pompt juist nu astronomische bedragen in de infrastructuur. Sell the news?

S&P500:

De S&P500 beweegt in een flink stijgend trendkanaal DD2 met middenlijn DM: een overtuigend trendkanaal. Dit weerspiegelt de stand van de wereldeconomie. De S&P500 staat op recordniveau en bleef de laatste twee weken onveranderd. Vanuit technische analyse is een zijwaartse beweging tijdens een stijging alleen maar een pauze, waarna de stijging verder gaat. Zeker bij deze zo gezonde indicatoren.

Nasdaq 100:

Vorige week schreef ik “Ook hier tikkie terug, moeite om boven lijn R4 te komen. Wel een candle met een lange onderkant: ik wil niet zakken. Indicatoren beter dan bij de DOW, ze wijzen gewoon nog steeds omhoog.” Ik was dus ondanks de daling toch positief en dat kwam uit, tegen de DOW in steeg de Nasdaq deze week mooi door en terug boven lijn R4. Indicatoren staan hoog, dus de grafiek zou verder kunnen. Veel hoger zullen de indicatoren niet gaan maar ze geven in elk geval een gezonde situatie aan.

Bitcoin:

Ik had verwacht dat Bitcoin en Ethereum nog wat verder konden maar dat kwam niet uit, ze daalden.  Bitcoin vecht om de steun 58.900. Indicatoren hoog maar wat dalend: ik verwacht dat het gevecht om de steun deze week verder gaat.

Verwachting:
AEX vier weken weinig opgeschoten. S&P500 op recordniveau maar nu twee weken zijwaarts. DOW omlaag, Nasdaq overtuigend omhoog. Het grote plaatje wordt dus rustiger, afwachtender. De techsector doet het goed en in de AEX zit veel tech.

De verwachting wordt lastiger. Ik zal niet verbaasd zijn als er ook weer eens een keertje 20 punten afgaan, veel mensen wachten daarop. De economie draait perfect maar er is ook Corona, inflatie en dergelijke. Vanuit TA moet ik schrijven dat het in elk geval nog steeds gezond is. Wel afkoelend, maar gezond. Dan zouden er eind van de week toch ook weer wat puntjes bij kunnen zij

Heel veel succes met uw beleggingen de komende week!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email naar Franciscus@eurofuture.nl

Aanmelden gratis wekelijkse nieuwsbrief met beursweekverwachting

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Print Friendly, PDF & Email