Beursverwachting 21 maart 2021

Verwachting vorige week
Bij de AEX is het spannend in de daggrafiek (Lagere top? Terug naar 668?) maar de weekgrafiek is gewoon goed. En dan kijk ik toch vooral naar boven. De omgeving helpt bovendien: DOW en S&P500 goed (DOW heel goed). De Nasdaq had een harde klap gehad en is nog een vraagteken. Een flink gevecht om een nieuwe bodem te zetten. Zijn de tech. aandelen te duur? Wellicht. Maar die TINA he. (There is no alternative).

Beursverwachting voor komende week: (Gepubliceerd: zondag 21 maart 2021)

AEX (daggrafiek):

Vorige week vrijdag vond de AEX steun op 675 en sloot op 677. Deze week bewoog de AEX zijwaarts en vond vrijdag opnieuw steun op 675. Om vervolgens wat hoger te sluiten op 682. Daarmee is er voorzichtig een hogere bodem gevormd op 675. De weerstand was deze week twee keer op 685. Conclusie: op de heel korte termijn beweegt de AEX zijwaarts tussen 675 en 685.

De AEX stijgt in de richting van de lijnen Q en Q2. De indicatoren staan goed. In principe is het beeld dus goed maar er zijn wel wat weerstanden die moeten sneuvelen: 685, lijn Q2 en 690. Het goede nieuws is het snijpunt Q2 en 690: vaak wil de AEX door zo’n snijpunt gaan…

AEX (weekgrafiek):

Het voelde allemaal aan als een matige week maar de candle is toch goed. De AEX is op weg naar de 693. De indicatoren staan gewoon prima, vooral de stochastics die naar boven draait.

DAX:

Ook hier een positieve candle maar wel een lang lichaam en een slot dat dus lager uitviel dan we geweest zijn. Het slot bleef precies onder Q2. Die weerstand moet de DAX volgende week nemen en bij deze uitstekende indicatoren is dat goed mogelijk.

Dow Jones:

De DOW staat op recordniveau en had deze week moeite om het record nog hoger te krijgen. Ook hier een candle met een lang lichaam en het slot flink beneden het hoogste niveau. Het vervelende is dat er nu een potentieel toppatroon staat en dat de uitbraak boven E3 dus nog altijd kan mislukken.  Indicatoren wel prima en ook de Stochastics draait nu naar boven. In principe dus geen paniek maar het is wel spannend op deze niveaus.

S&P 500:

Rustig (“rustig” maar ED is wel supersteil) stijgend in ED. Wat weerstand bij 3960. Indicatoren goed maar hier is de stochastics nog aan het achterblijven. De beweging is omhoog en D is de steun.

Nasdaq:

Een matige candle. Hier wordt nog stevig gevochten. MACD heel hoog maar nu dalend. Op dit hoge niveau van de MACD blijft verder stijgen goed mogelijk. Stochastics wel zwak en dalend. Daarom mogelijk dat steun 12.460 nog eens wordt opgezocht.

BMW:

Onze testportefeuille heeft een positie in BMW. BMW stijgt hard en de indicatoren staan maximaal goed. Hadden we de winst op de top van de candle moeten nemen? Natuurlijk denken we nu “ja” maar bij deze indicatoren zouden we toch naar de 95 moeten gaan. Meer info over de aandelen-portefeuille

Bitcoin: 

Vrijwel gelijk gebleven. Indicatoren super, ze kunnen niet hoger maar op deze niveaus ondersteunen ze wel de stijging.

Verwachting:
Ik had het gevoel dat het een matige week was. Dat geldt dan vooral voor DOW, S&P en Nasdaq. Bij beoordeling van die grafieken is echter toch de stijgende kracht nog aanwezig en intussen deden DAX en AEX het eigenlijk best goed. Volgende week waarschijnlijk hetzelfde beeld: Europa kan voorzichtig verder en in de VS is het overal spannend: goede ondertoon maar zijn nieuwe records mogelijk?

Veel succes met uw beleggingen!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email naar Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen

Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Aanmelden gratis wekelijkse nieuwsbrief met beursweekverwachting

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

Print Friendly, PDF & Email