Beursverwachting van 21 januari 2018

Beursverwachting weekend 21 januari 2018

Daggrafiek AEX:

President Trump zit een jaar. 90% van de pers denkt dat hij het slecht doet. Intussen brengt Apple 20.000 nieuwe banen naar de VS en staan alle markten hoog, met die van de VS op record. Ik geloof de markt.

De verwachting was: “De richting blijft hoger. De AEX kan lijn L opnieuw opzoeken op een hoger niveau. Zou daarna wat kunnen corrigeren richting 559. Alles stijgt, met indicatoren die wat achter blijven. Maar er is nog geen sprake van echte correctie”.

De verwachting kwam uit, de AEX zocht lijn L weer op en is daar vrijdag gestuit. De aarzeling die ik ook zag, in de indicatoren, bleek maandag, dinsdag en woensdag: de week begon slapjes.

De lijn L zou nu wat weerstand kunnen bieden, en de indicatoren staan zo hoog dat tijdelijk wat afkoeling kan. Maar geen misverstand: de indicatoren duiden op grote kracht en aarzeling of niet, we gaan nog (veel) hoger.

Weekgrafiek AEX:

Deze week dan wel een krachtige vervolg op de candle van twee weken geleden. Vorige week was slechts pauze. De indicatoren wijzen recht omhoog, RSI raakt overbought: dit wil verder omhoog.

Weekgrafiek EUR/USD:

Zoals verwacht weerstand bij 1,23. Er staat nu een beginnend toppatroontje. De indicatoren blijven divergeren maar ze staan vooral ook: hoog. Kortom, de richting is toch vooral omhoog, we kunnen naar de blauwe trendlijn.

Weekgrafiek Olie (Light Crude):

Deze week onveranderd. Ook hier: indicatoren erg hoog. Topvorming kan dus beginnen, maar dat betekent dat het op korte termijn rustig nog hoger kan. Weerstand 71 lijkt echter (te) ver.

Verwachting
De uptrend is en blijft krachtig. Dus vul maar in: hogere koersen. Op weg naar 580.

Een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email