Beursverwachting 21 februari 2021

Verwachting vorige week:
Lastig is dat je bij overspannen indicatoren nooit weet wanneer er wat afkoeling komt. Maar het algemene beeld is en blijft: hogere koersen.

Beursverwachting voor komende week: (Gepubliceerd: zondag 21 februari 2021)

AEX (daggrafiek):

Er gebeurde wat er bij heel hoge indicatoren kan gebeuren: de AEX begon te rommelen. Uiteindelijk kwam er deze week 1,5 punt bij maar het voelde als een dalende week.

De AEX kwam dinsdag en woensdag tot bijna 690 en zette daar een toppatroon neer. Maar steun werd er meteen weer gevonden op 668 (de vorige top) en bij trendlijn Q2.

Er staan veel lijnen in de daggrafiek. Daar komen nu ook nog de blauwe lijntjes bij: er lijkt zich de laatste periode een wig te hebben gevormd.

AEX (weekgrafiek):

Er gebeurde weinig in de weekgrafiek. De weerstand van 693 en daarboven 703 was merkbaar. Het resultaat is een weifelende candle, maar wel een candle die nog gezien kan worden als een voortzettingscandle. Voortzetting van de sterke trend dus.

Dow Jones:

Ja ja. Duidelijk dat het bij trendlijn E3 lastig is. E3 is een langdurige trendlijnen daar breek je niet zomaar doorheen. Maar de DOW stijgt in kanaal PQ en de indicatoren staan super. De kans op een uitbraak lijkt vrij groot.

Nasdaq:

Tja. Het is en blijft een bizarre grafiek. De Nasdaq had een wat slappe week. Maar het beeld blijft stijgend in race-kanaal RR2 en de indicatoren blijven extreem hoog. Opnieuw lastig te zeggen wat er nu precies de volgende week gaat gebeuren maar dat de trend sterk stijgend is dat blijft zo.

DAX:

De DAX verloor deze week wat. De DAX stijgt in het groene kanaaltje dat redelijk steil is en ook bij de DAX staan de indicatoren gewoon goed. Ook voor de DAX geldt: kan best wat afkoelen komende week maar de trend is en blijft omhoog. Meeste kans dus hoger komende week.

DSM:

Na Corona heeft DSM een stijging laten zien maar nu is de koek op. De druk op trendlijn A is groot en bij deze dalende indicatoren zal DSM daar wel doorheen zakken. Eerste steun is er dan op 138,9.

Bitcoin:

Juist. Een keiharde stijging bij prima indicatoren. Kan dus nog hoger.

Verwachting:
Voor AEX, DOW, Nasdaq en wat minder voor de DAX geldt hetzelfde: het zijn sterk stijgende grafieken met erg hoge indicatoren. Dan kan er altijd wat afkoeling komen en je weet nooit precies wanneer. Maar afgezien daarvan mogen we toch vooral hogere koersen verwachten, dus ook de komende week. Daar komt dan nog bij dat de DOW op uitbreken staat. Kijken we wat verder weg dan wordt het voor onze AEX wel spannend met de weerstanden bij 693, 703 en nu ook nog een wigje in de daggrafiek. Ben ik daar bang voor? Eigenlijk niet. Alle grafieken lijken toch vooral: sterk.

Veel succes met uw beleggingen!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email naar Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen

Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Aanmelden gratis wekelijkse nieuwsbrief met beursweekverwachting

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

Print Friendly, PDF & Email