Beursverwachting 20 november 2022

Verwachting vorige week: “De verwachting is positief, maar niet voor de Nasdaq”.

Beursweekverwachting van zondag 20 november 2022

AEX (daggrafiek):

Tien punten erbij deze week. Dat is best mooi, maar als je naar de candles kijkt dan lijkt het beeld wat zijwaarts. De stijging was vooral begin van de week met twee keer als hoogste punt 718/719. Daarna donderdag een stuk terug, wellicht toch wat expiratiedruk van de vrijdag.

De candle van donderdag heeft een lange schaduw onderin: ik wil niet verder zakken. Er is dus steun gevonden op lijn R2. Dit wil nog wel verder omhoog, alle indicatoren staan wat overspannen maar hoe dan ook: in elk geval flink positief.

AEX (Weekgrafiek):

De indicatoren in de weekgrafiek blijven wat flauwtjes. Dat maakt de analyse wat lastiger. Als ik alleen naar de candles kijk dan is het toch heel netjes met een mooie uitbraak boven lijn R. En dat is toch echt belangrijk. De MACD – die nog negatief staat – heeft in elk geval een hogere bodem gezet. De indicatorens aan dus niet op “knallen” maar ze wijzen wel allemaal omhoog.
De AEX ondervond deze week de weerstand van de lijn op 719. Heel precies weer allemaal. De candle van deze week lijkt daar wat te toppen. Boven 719 wordt het weer sterker en de echte weerstand is de 738.

DAX:

Heel, heel mooi. Uitermate sterke stijging vanaf de 11.770. Er lijkt geen einde aan te komen. Indicatoren strak omhoog en de MACD nu bijna in de plus. Wil nog verder stijgen naar de zware weerstand op 14.840.

DOW JONES:

Lijkt erg op de AEX (beter: de AEX lijkt op de DOW…). Deze week een pauze bij de 33.780. Maar alle indicatoren wijzen omhoog. Ook hier de MACD nog steeds niet in de plus.

Nasdaq:

Vorige week schreef ik: “Een mooie candle – de Nasdaq steeg donderdag het meeste want rentegevoelig – maar nog lang geen goede grafiek. Echt, nog lang niet. Alle indicatoren zwak.”
En dus daalde de Nasdaq deze week, te midden van alle positiviteit. Dit blijft een drama en de AEX zou hier toch last van moeten krijgen.

Bitcoin: 

Bijzonder slecht. Kan gewoon lager.

Bund :

De markten – behalve dan de tech – zijn fors gestegen. Wat is dan toch het goede nieuws?? Eigenlijk weet ik dat niet. Dat de markten niet uitgaan van een recessie dat is duidelijk. Men is uitermate blij met een inflatie die 0,2% meeviel en meent dat de rente niet verder zal stijgen.
Welnu, dat zie ik dus NIET aan de Bund. Ja, die stijgt wat (stijgen = lagere rente) maar de grafiek is uitermate zwak. Rente kan lange tijd “hoog” blijven (echt hoog is ie zeker niet).

Verwachting:
De laatste jaren is de eindejaarsrally meestal in november en december is daarna meer een nachtkaars. Het zal me niet verbazen als dat nu weer zo is. De verwachting is zeker positief, dat wel, maar daarbij geldt ook: 1) forse weerstanden in de buurt 2) MACD nog steeds negatief 3) tech zeer zwak. Dus mij lijkt: wat hoger maar misschien niet al te hard of al te lang meer. Komende week lijkt in elk geval positief. Let op die Bund. En de miljardenverliezen in de cryptowereld kosten ook nog geld.

Veel succes met uw beleggingen de komende week!

Franciscus Roorda (Wie is Franciscus Roorda?)

Reageren? Stuur een email naar Franciscus@eurofuture.nl

Aanmelden gratis wekelijkse nieuwsbrief met beursweekverwachting

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.Computer

Print Friendly, PDF & Email