Beursverwachting 20 februari 2022

Kerst 2021Verwachting vorige week: Het oogt allemaal zwakjes en ik denk dat we de week lager uitgaan. Behalve op de Bund letten we vooral op Poetin. Is het bluf of niet?”

Beursweekverwachting van zondag 20 februari 2022

Bund:

Ik begin bij de Bund want hier gebeurt het. Maar – het is nog niet gebeurd. Zolang de Bund boven trendlijn A weet te blijven is er een uptrend dus in principe nog steeds een dalende rente. Bij deze indicatoren is de druk op A groot. Maar A houdt het al twee weken dus er blijft hoop voor de Europese aandelen.

10Y-Note:

Een heel ander beeld bij de Amerikaanse 10-jaars rente. De uptrend (dalende rente) is al in februari 2021 gebroken. Sindsdien daalt de Note in kanaal BB2 en stijgt de rente. Slecht nieuws voor aandelen in de VS. De Note dreigt zelfs beneden B2 te zakken.

AEX (daggrafiek):

De verwachting kwam weer uit, 17 punten eraf. Maar het is vooral chaos. Lijntje E werd maandag meteen gebroken vormde de rest van de week de weerstand. Woensdag werd vlak boven E op 762 een toppatroon neergezet. Nu dus een nieuwe weerstand op 762. AEX en indicatoren dalend, lijkt weer op weg naar de steun op 736.

AEX (weekgrafiek):

Het patroon in de cirkel lijkt op een korte vlag. De AEX bewoog deze week tussen 738 en 755 (even 762). Grafiek en indicatoren dalend. Maar steun op 738 lijkt vrij stevig.

DOW JONES:

Stijgend kanaal FF2 is verlaten. Er staat een nieuwe top en nieuwe weerstand op 35.640. De MACD gaat naar negatief. Het is allemaal niet feestelijk.

Nasdaq 100:

Ook zwak. MACD hier nu echt negatief. Dat is niet best. Dus druk op de steun bij 13.840.

Bitcoin:

Bitcoin heeft duidelijk een top gezet bij de weerstand op 45.100. We zouden dus lager kunnen maar de steun op 38.200 is nabij en de Stochastics draait alweer naar boven. Verwachting dus voorzichtig wat lager.

Verwachting:
Het duidt allemaal op wat lagere koersen. Eerste steun is er op 736/738 en die steun lijkt me vrij stevig. Verder hangt alles van Poetin af, bij een akkoord kan het opeens omhoog schieten.

Heel veel succes met uw beleggingen de komende week!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email naar Franciscus@eurofuture.nl

Aanmelden gratis wekelijkse nieuwsbrief met beursweekverwachting

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

ComputerComputer

Print Friendly, PDF & Email