20 augustus 2023

Beursverwachting 20 augustus 2023

Vorige weekanalyseAlles draait om de inflatie/rente. Het wil waarschijnlijk nog wat lager.

Beursweekverwachting van 20 augustus 2023:

AEX (Daggrafiek):

Alle beurzen gingen deze week naar beneden door renteangst en een beperkte recessie. Maar de AEX ging echt hard onderuit en dat was door de tegenvallende cijfers van Adyen. Daar ging zomaar 39% vanaf. Deze week 30 punten van de index af.

De AEX brak door de steun op 762, door de stijgende trendlijn B, door lijn W, door de belangrijke steun 750, door de MA 200 en worstelt nu met steun 736. Kortom, er sneuvelde deze week nogal wat en de stijgende trend is overtuigend verlaten. Alle indicatoren wijzen nu naar beneden en de AEX lijkt op weg naar 716. Poeh.

AEX (Weekgrafiek):

OK, ook hier een lelijke candle maar toch is hier het totale beeld een stuk minder negatief dan de daggrafiek doet denken. Ik zie hier nog geen downtrend ontstaan. Ja alle indicatoren wijzen nu naar beneden maar de MACD staat wel nog steeds groen. Dus het zal nog wel wat verder zakken maar er zal worden gezocht naar een bodem. Deze week werd steun gevonden op de MA50, de echte steun ligt waarschijnlijk op de 719.

DAX:

De DAX vindt voorlopig steun op de 15.440. Ik verwacht dat er hard zal worden gestreden om deze steun te behouden. De 15.440 had ik voor deze week verwacht. Maar wat nu? Evenals bij de AEX dalen alle indicatoren maar staat de MACD – die ook daalt – wel nog groen. Dus kunnen we best onder de 15.440 komen maar kan hij het uiteindelijk wel gaan houden.

DOW JONES:

De DOW heeft een duidelijk toppatroon gezet bij trendlijn A3 en daalt nu wat. De indicatoren staan bij de DOW een stuk beter. 34.340 kan hier al de steun zijn en anders wordt het 33.780.

Nasdaq:

Zoals verwacht koelt de Nasdaq wat af. De Nasdaq is het meest gevoelig voor de rente maar bovendien: de absurde stijging vanaf 11.000 schreeuwde om wat correctie. Die correctie lijkt me bijna voltooid, immers, de MACD staat enorm sterk. Ook hier dus zoeken naar een bodem en de 14.400 zou wat dat betreft prima zijn.

Bitcoin:

Musk was weer eens bezig. En opnieuw is het bizar. Hij bracht de waardering van de Bitcoins in bezit van zijn bedrijf Space X naar beneden. Ik weet niet hoe dat kan, in Nederland hoort een accountant marktconform te waarderen. Maar Musk bepaalt alles zelf en meestal is dat hoe het hem het beste uitkomt. Zijn belang bij een afwaardering van zijn eigen munten zie ik niet direct, maar ik zal niet verbaasd zijn als hij het goed gehedged heeft.

Maar goed, wij kijken vanuit de TA naar Bitcoin. Stijgend kanaal LL2 is verlaten. De cruciale steun N2 op 29.000 is eraan en dat was de steun waar wekenlang om is gevochten. Beneden deze steun is Bitcoin fors zwakker. De indicatoren staan zwakjes maar zeker niet dramatisch. De druk op steuntje 25.200 lijkt vrij groot maar daaronder lijkt de MA50 solide.

Verwachting:
De daggrafiek ziet er afgrijselijk uit. De AEX kan zeker nog wat lager maar we zien aan alle weekgrafieken dat er waarschijnlijk gezocht gaat worden naar bodems.

Ik wens u een succes volle beursweek toe.

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.Computer

Print Friendly, PDF & Email
Share this post:
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Discover more articles