Beursverwachting 2 mei 2021

Verwachting vorige week
Er is deze week niet veel te melden en dus ook niet veel geks te verwachten. De markten blijven gezond en lijken hun race naar ongekende hoogten voort te willen zetten. Voor de indicatoren geldt al enkele weken steeds hetzelfde verhaal: ze staan overal erg hoog en dat duidt op nog hogere koeren, maar tussentijds kan men even een stap terug doen.

Beursverwachting voor komende week: (Gepubliceerd: zondag 2 mei 2021)

AEX (daggrafiek):

De AEX verloor deze week zes punten. Technisch zien we een zijwaartse beweging tussen 705,6/703 en 718. 1 april sloot de AEX op 708,4. Eind april is dat 707,6. Tel uit je winst.
Normaalgesproken betekent een zijwaartse beweging na een stevige uptrend een pauze, waarna de stijging verder gaat. Momenteel bewegen de indicatoren naar beneden. Maar de MACD staat mooi groen dus het is een correctie binnen een sterke grafiek. De korte termijn wijst al met al licht naar beneden.

AEX (weekgrafiek):

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vorige week gaf de candle aan dat een daling niet gewenst was. Maar deze week daalden we toch. Voorlopig staat er een top op 719, maar: de indicatoren blijven sterk.

Maandgrafiek AEX (logaritmische schaal):

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De candle van deze maand is belachelijk klein. Ik heb er een pijl bij moeten zetten maar dan ziet u hem misschien nog niet. Een maand van 0,0 dus. Niettemin een candle op een cruciale plaats – en waarschijnlijk daarom is ie zo klein. Breken we uit boven 701 en trendlijn A2 of niet? De indicatoren zijn duidelijk: zeer waarschijnlijk wel.

SP500 (Weekgrafiek):

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De candle is een hanging man, het begin van een mogelijk toppatroon. Maar indicatoren staan heel hoog.

SP500 (logaritmische schaal):

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prima. Bezig met de uitbraak boven A2. Indicatoren zeer, zeer sterk. RSI gaat opnieuw naar overbought.

Merk op dat het koersdoel van de uitbraak boven de eerste zijwaartse zone van pijl 1, inmiddels is bereikt (pijl 2, de stippellijn).

Nasdaq 100:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een aarzeling om echt boven de 13.840 te komen. Indicatoren goed.

 Nasdaq 100 (logaritmische schaal):

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De maandgrafiek van Nasdaq 100 is mooi. Gewoon rustig verder stijgend het niemandsland in, bij zeer sterke indicatoren.

Bitcoin:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De grafiek van Bitcoin is in principe heel sterk, een felle stijging. Vorige week leek een correctie te zijn ingezet. Maar de trend is zo sterk dat die alweer grotendeels is opgeheven. De MACD staat heel hoog dus er is kracht. De andere indicatoren bewegen momenteel naar beneden. Dat maakt het lastiger. Waarschijnlijk voorzichtig hoger tot de andere indicatoren ook weer omhoog draaien.

Bund:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U kunt overal lezen dat de rente aan het draaien is. De negatieve rentes zijn voorbij, we moeten ons opmaken voor rentestijgingen. Dalende Bund = stijgende rente. En dat is dan weer slecht voor aandelen.

Nou, ik moet het nog zien. Ik toon hier de Bund in overzicht omdat u dan kunt zien hoe sterk de trend omhoog is. Zou hier niet gelden: na zijwaartse beweging verder omhoog?

We moeten het afwachten. Op dit moment dalen de indicatoren en kan er druk komen op de 168. Komen we onder de 168 dan kan het beeld gaan draaien. Kan. Ik moet het allemaal nog zien.

Verwachting:
De markt is aan het neuzelen. Niet duidelijk is waarom (rentevrees?) (go away in may?) want de bedrijfscijfers zijn prima. Er is een tekort aan chips maar dat zou de chipsbedrijven alleen maar hoger moeten zetten. Het is wachten tot men er weer zin in krijgt. De korte termijn van de AEX wijst licht naar beneden en de weekgrafiek van de SP500 krijgt een toppatroon indien we volgende week dalen.
Maar onderliggend is het allemaal supersterk. De trend is heel sterk, de indicatoren staan hoog. Dus we wachten op iets. Maar wat?

Veel succes met uw beleggingen!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email naar Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen

Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Aanmelden gratis wekelijkse nieuwsbrief met beursweekverwachting

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

Print Friendly, PDF & Email