2 juli 2023

Beursverwachting 2 juli 2023

Vorige analyseWij wachten op de uitbraak…

Beursweekverwachting van 2 juli:

AEX (Daggrafiek):

De AEX staat weer hoger dan drie weken geleden en is intussen niet zo ver meer van de all time high op 830. Maar – het gaat langzaam. Vele weken heb ik geschreven: “Wij wachten op de uitbraak…” Maar daarbij ook aangegeven dat als de volatiliteit zo laag is en het dus zo lang duurt dat dan van een echte uitbraak geen sprake zal zijn. In de vorige analyse formuleerde ik het zo: “maar om tot een “uitbraak” te komen bij zo’n lage volatiliteit en bij zo’n vlakke indicatoren – dat is een kunst apart.”
En dat kunstje lukt dus niet. De AEX gaat heen en weer door de Neklijn maar maakt zo de neklijn en het hele kop-schouderpatroon ongeldig.

Daarom heb ik nu het patroon en het koersdoel losgelaten. De AEX stijgt geleidelijk in het nieuwe kanaal WV dat iets van een grote wig heeft. Grafiek en indicatoren zijn prima, volgende week is er wel weerstand bij 779.

AEX (Weekgrafiek):

Bij de weekgrafiek is er wat meer twijfel of het SKS-patroon nog geldig is. Fraai is het geneuzel bij de Neklijn in ieder geval niet. Maar afgezien daarvan is het een goede grafiek die verder omhoog wijst.

DAX:

De DAX is licht aan het dalen maar bevindt zich in het stijgend kanaal bij rustige en gezonde indicatoren.

DOW JONES:

Volledig vergelijkbaar met de AEX. De DOW is bezig met de “uitbraak”.

Nasdaq:

Keurig. De MACD staat nu heel hoog, even gas terug (zoals ook vorige week) zou goed kunnen. Maar dat is dan een instapmoment.

Bitcoin:

Warempel. Bitcoin heeft er lange tijd dreigend uitgezien. Maar vorige week werd de Bitcoin duidelijk boven de 29.000 gezet en deze week was het daar pauze bij naar boven draaiende indicatoren.

Verwachting:
Het ziet er allemaal goed uit.

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.Computer

Print Friendly, PDF & Email
Share this post:
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Discover more articles