Beursverwachting 2 januari 2022

Kerst 2021Verwachting vorige week: Komende week kalm wat hoger is het meest waarschijnlijk.”

Beursweekverwachting van zondag 2 januari 2021

AEX (daggrafiek):

De verwachting kwam uit, de AEX ging rustig hoger van 790 naar 798, toch nog een procent.
Technisch is de daggrafiek daarmee flink verbeterd. De AEX brak door lijn C en door de belangrijke weerstand van het gap. De AEX nestelt zich boven lijn B en daarmee lijkt de terugkeer in de uptrend geslaagd. De indicatoren staan nu goed en willen hoger.
De AEX stopte deze week steeds bij de weerstand op 800. Het dreigende kop-schouderpatroon is nog niet opgeheven.

AEX (weekgrafiek):

Qua candles ziet het er goed uit en wil de AEX terugkomen in de trend. De indicatoren staan niet sterk, het wordt moeizaam.

AEX (maandgrafiek):

De candle van december is duidelijk: ik wil proberen in kanaaltje CC2 te blijven. De indicatoren staan uitstekend. De zwakke indicatoren in de weekgrafiek worden hierdoor minder belangrijk.

DOW JONES:

Vorige week schreef ik: “Mooi. Alle indicatoren lijken zich op te maken voor de draai naar boven. 34.880 werd deze week als steun bevestigd.” De Dow ging inderdaad omhoog maar stopte precies bij lijn F2. Intussen verbeteren de indicatoren: een uitbraak boven F2 zou niet misstaan als openingsweek van 2022.

Nasdaq 100:

De Nasdaq pauzeert zijwaarts onder 16.400. De indicatoren staan gewoon goed en na zijwaarts in een uptrend volgt meestal het vervolg van de uptrend. Deze week was zwak en de candle lijkt op een toppatroon. De MACD is echter krachtig dus ik denk dat het vooral aan het slot van het jaar ligt.

Nasdaq 100 (maand):

Dit blijft een vreemde grafiek. Het blauwe wigje oogt niet lekker. De MACD staat superhoog: dat is in elk geval sterk maar er zou ook even wat vanaf mogen. Andere indicatoren idem: in elk geval heel goed, maar nu iets te hoog?

Bitcoin:

Bitcoin draaide deze week naar beneden. Vorige week schreef ik: “Ik verwacht toch weer een test van de 45.100.” Die test kwam er en de indicatoren worden daar niet beter van. Dus neemt de druk op 45.100 weer toe. We zullen nu moeten afwachten of die 45.100 het wel of niet houdt.

Bitcoin (Maand):

Voorlopig topt de Bitcoin bij 61.000 en de indicatoren bewegen nu wat naar beneden. Onderliggend is het echter een sterke grafiek en de MACD staat hoog. Dus een correctie in de weekgrafiek zou niet al te ver hoeven gaan.

Verwachting
De analisten zijn positief voor 2022 maar verwachten wel een kalmer jaar dan 2021 waarin de AEX 28% steeg. De economie is sterk maar heeft wel wat problemen met rente, grondstoffen en corona. Voor wie wil beleggen zijn er eigenlijk alleen maar aandelen: TINA blijft ook bij deze renteniveau’s.

De eerste week van het nieuwe jaar start meestal positief en zeker voor de DOW en de S&P ziet het er heel goed uit. De techfondsen aarzelen wat en dat zien we vooral aan de Nasdaq en een beetje bij de AEX. Het zal me niet verbazen als de Nasdaq wordt meegetrokken en de AEX kan op eigen kracht hoger.

Heel veel succes met uw beleggingen de komende week!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email naar Franciscus@eurofuture.nl

Aanmelden gratis wekelijkse nieuwsbrief met beursweekverwachting

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

ComputerComputer

Print Friendly, PDF & Email