Beursverwachting 2 augustus 2020

Verwachting vorige week:
Korte termijn lijkt lager te willen maar onderliggend blijft het sterk.

Beursverwachting komende week (gepubliceerd zondag 2 augustus 2020)

AEX Daggrafiek:

Het wielrennen is weer begonnen en ook voor de beurzen geldt: “er is koers”. Ik twijfelde wat over de richting van patroon VW maar zeker achteraf mogen we vaststellen dat het als wig zijn werk heeft gedaan. De AEX vond steun op de 545. In de avond kwam nog 542 op het bord maar de DOW begon toen aan een herstel van een procent en eindigde toch nog in de plus.

Dit ziet er niet goed uit. Indicatoren staan nu echt in de daalstand. Maandag is er vaak nieuwe hoop en nieuw geld, het kan dat we maandag eerst opveren bij de 545.

AEX Weekgrafiek:

Bijzonder. Bij de candles van de weekgrafiek staat er nu een duidelijke top. Maar bij de indicatoren is het verschil met de daggrafiek groot: die staan in de weekgrafiek nog steeds redelijk hoog. Dat zou kunnen duiden op een beperkte correctie. Steun is er bij de MA200 en op 535.

AEX Maandgrafiek (logaritmische schaal):

Hmm. Niet erg sterk. Lijkt toch op een lagere top bij vrij zwakke indicatoren. Een lagere top dat is niet goed. Steun gevonden op trendlijn A, steun daaronder op 528.

Nasdaq 100 Weekgrafiek:

Ook bijzonder. De Nasdaq trekt zich niks aan van het negatieve sentiment, de tech. sector blijft geliefd. Vanuit Corona geredeneerd is dat ook te begrijpen. De Nasdaq doet precies wat volgens het boekje mocht worden verwacht: een terugtest van de uitbraak is geweest en nu weer verder. Indicatoren uitstekend. Gaat nog hoger.

RD Shell Weekgrafiek:

Inde analyse van 14 juni schreef ik: “Ai. Dat is niet best. Het gap naar beneden is gevuld en nu kunnen we volgens het boekje dus verder naar beneden. Het lijkt erop dat RD Shell dat ook gaat doen. Steun is er nu bij de gaplijn op 14,80 en die steun moeten we scherp in de gaten houden.”

Shell ging inderdaad naar beneden en kwam onder de laagste gaplijn. Indicatoren ook laag. Gewoon wegblijven. (De software zet allemaal stempeltjes over dividend, tja).

Bitcoin Weekgrafiek:

Over Bitcoin schreef ik vorige week: “Bitcoin probeert naar boven te draaien. De indicatoren staan redelijk. Gewoon afwachten of het boven 10520 kan komen.”

EUR/USD Maandgrafiek: 


Bijzonder toch hoe lijn A het alsnog hield en daar het herstel begon. Weerstand is er van de MA100 en daarna van lijn Z. Ik ben benieuwd hoe ver het nog komt, de indicatoren zijn nog lang niet super.

Verwachting:
Daggrafiek slecht, weekgrafiek vrij goed, maandgrafiek hmm. Nasdaq uitstekend. Een wat lastige cocktail. Maar voor komende week is lager in elk geval de verwachting.

Veel succes met uw beleggingen!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

Print Friendly, PDF & Email