Beursverwachting van 19 november 2017

Beursverwachting weekend 19 november 2017

De verwachting was: “Het wordt nu voor AEX en DAX zoeken naar een bodem. Zo te zien gaan we nog wat lager, waarna bij DAX rond 13.000 steun mogelijk is. Bij de AEX geeft de weekgrafiek steun op 544 en de daggrafiek pas op 540. Ergens in die zone zal het worden. Of we eind van de komende week klaar zijn met bodemen dat weet ik nu nog niet. Daarom is eind volgende week nu lastig te zeggen. Maar de verwachting luidt wel: zoeken naar bodem in zone 540 – 544 en dan herstellen.” Ook deze verwachting kwam weer uit.

Daggrafiek AEX:

Zoals verwacht is de AEX aan het zoeken naar een bodem. De verwachting was een (eerste of definitieve?) bodem ergens tussen 544 en 540. Na drie dagen stevig doordalen vond de daggrafiek woensdag bij  het slot en ook donderdag inderdaad steun op 540. Maar vrijdag kwamen we ook daar beneden. Dat zou niet zo erg zijn, drie puntjes lager, maar: we komen nu ook weer beneden trendlijn B2. Als dat zo blijft dan is dat ernstiger.

Nu de AEX al een aantal malen boven trendlijn B2 en C2 is geweest kan je je afvragen of deze trends nog wel van belang zijn. Het is niet de bedoeling dat een trendlijn geregeld sneuvelt. Is niet gewoon trend VW onze nieuwe hoofdtrend? Mijn antwoord daarop is: nee, zover ben ik nog niet. Trend BB2 is jarenlang geldig, trend VW pas sinds 2016.

De daggrafiek geeft aan dat de huidige corrrectie nog niet is afgerond. De indicatoren staan laag. Volgende steun 532 daarna 527, de trendlijn V.

Weekgrafiek AEX:

Het gaat opeens hard. Indicatoren in weekgrafiek nog redelijk, geen paniek. Steun nu op 532 en daarna 520. Uitbraak boven B2 voorlopig niet gelukt.

Weekgrafiek DAX:

DAX staat er beter voor dan de AEX. Indicatoren hoger, voorlopig steun op lijn A. Lijkt mogelijk dat de DAX het wel houdt.

Weekgrafiek EUR/USD:

Beeld is en blijft zijwaarts. Weerstand 1,185 is voor korte termijn belangrijk. Gaat de opleving ons daarboven brengen? Indicatoren geven wat dat betreft twijfel aan.

Verwachting
Het zoeken naar een bodem gaat door. Bodem verwacht ik voorlopig wat lager, rond 532. Een correctie in deze forse trend is alleen maar gezond. Het tijdstip, november, is wel wat bijzonder.

Een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email