Beursverwachting 19 juni 2022

Kerst 2021Verwachting vorige week: “De markten worstelen met inflatie, rentevrees, oorlog en aanvoerproblemen. Wellicht wordt een recessie ingeprijsd. De Bund daalde deze week stevig verder: de rente blijft stijgen – op nog steeds zeer lage niveaus overigens, maar de afgelopen rally was bij nog lagere niveaus. Verwachting: het ziet er niet goed uit. We mogen hopen dat het wat bodemt.”

Beursweekverwachting van zondag 19 juni 2022

AEX (Daggrafiek):

Het eerste deel van de verwachting kwam uit: “het ziet er niet goed uit.” Het tweede deel helaas niet: “We mogen hopen dat het wat bodemt.” De AEX dook deze week van 682 naar 636. De markten beleefden de slechtste week sinds de Coronacrisis. In november zette de AEX de top op 830. Nu 636, bijna 200 punten eraf.

Vorige week zag de MACD op dagbasis zowaar groen. Maar de poging om de neklijn N2 te breken mislukte. Daarvoor was de MACD op weekbasis nog veel te zwak.

Maandag opende de AEX met een nieuw gap (681 naar 671) 10 punten lager. Daarmee brak de AEX meteen trendlijn A2 en in de loop van de dag ook nog lijn Q: de AEX heeft de driehoek N2Q verlaten.  De druk op de steun 632 is groot, de indicatoren staan slecht en de kracht naar beneden is groot.

Beneden de 632 is er ruimte om verder te dalen naar 613 en 601, dit zijn de gaplijnen van het eerste Coronagap van februari 2020. Daaronder is een geringe steun op 595 (gebaseerd op slechts een kleine bodem) en dan het tweede Coronagap op 582 en 572.

AEX (Weekgrafiek):

Lijn Q kon worden verwijderd. Er is nu een dalende wig N2R ontstaan, de AEX ZOU daaruit naar boven kunnen breken…

De AEX is definitief terug in de aloude uptrend AA2. De uitbraak naar boven is mislukt. Steun is er op 632 en dan het gap dat hier loopt van 615 naar 595 (waarmee de 595 voor de daggrafiek toch belangrijk wordt). De indicatoren staan beroerd, de MACD staat super beroerd.

Het is allemaal kommer en kwel. Voor mezelf is er maar een lichtpuntje: ik heb wekenlang goed gezien aan de MACD op weekbasis dat er nog een klap aan zat te komen. Daar ben ik dan tevreden over, het is resultaat van 30 jaar naar dat ding kijken…

DOW JONES:

Hoppa. Onderuit dalend kanaal GG2 gedoken, een zwaar negatief signaal. Door lijn E2 gezakt en wat steun gevonden op 29.500. Daaronder wacht steun van het gap. Indicatoren: ronduit slecht. Goed nieuws: de MA200 stijgt nog steeds, we komen uit een zeer krachtige uptrend.

Nasdaq 100:

De candle valt hier nog mee. De steun op 10.960 hield het deze week. De MACD kan echter niet slechter dan dit. Het blijft dus zwaar weer.

Bitcoin:

Zo gaat dat dus als een steunlijn (29.000) breekt waar de hele wereld al weken naar zit te kijken: dan gaat het hard. Het was te verwachten.

Het grote, dubbele kop-schouderpatroon is complex. Lijn N kan als een eerste neklijn worden beschouwd, die is gebroken. Lijn N2: idem. Lijn N3 op 19.300 kan als een derde neklijn worden beschouwd. Het patroon daarboven is dan zeer groot, van 19.300 naar de top op 69.000.
Als deze neklijn N3 wordt gebroken dan is het koersdoel 19.300 – (69.000 – 19.300 = 49.700) =
-30.400 ofwel zwaar negatief…… Kortom: nul, nul.

Verwachting:
De markten zijn gestopt bij een steun. Geen overtuigende steun. Theoretisch kan deze steun het houden, theoretisch kan de AEX naar boven breken uit de dalende wig.
Maar feit blijft dat het hard daalt en dat de indicatoren beroerd staan. Meeste kans dus dat de steun het niet gaat houden.

Veel succes met uw beleggingen de komende week!

Franciscus Roorda (Wie is Franciscus Roorda?)

Reageren? Stuur een email naar Franciscus@eurofuture.nl

Aanmelden gratis wekelijkse nieuwsbrief met beursweekverwachting

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

ComputerComputer

Print Friendly, PDF & Email