Beursverwachting 19 december 2021

Kerst 2021Verwachting vorige week: Het kan een beslissende week worden. De AEX houdt de voeten droog of zakt uit de trend.”

Beursweekverwachting van zondag 19 december 2021

AEX (Daggrafiek):

Donderdag werd opnieuw de onderkant van het gap op 796/794 getest. De weerstand van het gap werd daardoor groter. En ja, vrijdag kwam de AEX onder de uptrend. We gingen deze week van 788 naar 772. De indicatoren zijn matig al lijkt het of de Stochastics het ergste al heeft gehad. Er is wat steun van vorige bodempjes op 761 en de echte steun is op 750.

AEX (weekgrafiek):

Een slechte candle, engulfing ten opzichte van de vorige. Dat is bearish. MACD nog hoog maar dalend, rest indicatoren slecht. Op weg naar 750 en op zich zou een bodem daar mogelijk zijn bij deze MACD. Maar dan is de uptrend dus gesneuveld.

DOW JONES:

Veel beter dan de AEX. Gewoon in de uptrend FF2 die zelfs iets sneller stijgt dan EE3. Deze week de weerstand van F2 gevoeld. MACD positief maar dalend, rest indicatoren wat slapjes: lijkt op weg naar 34.880 maar ook daar is niets aan de hand en kan het wellicht bodemen.

Nasdaq 100:

Een slechte week gehad maar ook hier tot nu toe weinig aan de hand. De candle van deze week is niet engulfing en vindt gewoon steun op de 15.720. Tot nu toe houdt lijn R5 het ook nog. MACD gezond, rest slapjes. Dus kan wel wat lager maar dat zou niet veel hoeven zijn. Voorlopig lijkt het nogal zijwaarts qua indicatoren.

DAX:

De DAX doet het ook beter dan de AEX. De DAX beweegt weer in de oorspronkelijke uptrend AA2. Kanaal DD2 heeft ons daarin teruggebracht en kan nu wel weg. Houden we over de Toeter TT2 en dat is geen positief patroon. De indicatoren zijn niet ongezond maar wel allemaal dalend, ik houd toch rekening met wat lagere koersen.

Bitcoin:

Niet veel veranderd maar wel weer wat slechter. Het lijkt erop dat we onder de 45.100 gaan komen.

Verwachting:
De AEX is opeens het zwakste broertje geworden en verlaat als eerste de uptrend. De DOW ligt vrij sterk en de Nasdaq nogal neutraal. Deze week was echter het beeld overal slapjes (ook al bij Bitcoin) en de verwachting is dan ook voor de komende week dat de AEX waarschijnlijk weer lager kan.

Heel veel succes met uw beleggingen de komende week!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email naar Franciscus@eurofuture.nl

Aanmelden gratis wekelijkse nieuwsbrief met beursweekverwachting

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

ComputerComputer

Print Friendly, PDF & Email