Beursverwachting 18 september 2022

Verwachting vorige week: “Het zijn zwakke grafieken maar ze zijn afgelopen week beslist wat beter geworden. Waarschijnlijk gaan ze dat volgende week wat verder proberen. Het zijn matige grafieken maar we mogen wel een positieve week verwachten.”

Beursweekverwachting van zondag 18 september 2022

AEX (Daggrafiek):

Zoals verwacht begon de week mooi. Maandag steeg de AEX 10 punten verder door. Dinsdag ging het verder, precies tot de weerstand op 703. En toen ging alles mis. Het inflatiecijfer voor de VS bleek wederom gestegen. Gevolg: men vreest verdere (forse) renteverhogingen wat weer slecht voor aandelen is en nieuwe angst geeft voor een recessie. De AEX dook naar 684. De DOW verloor 4% en de Nasdaq 5%. Dat zijn forse verliezen op een dag. De rest van de week daalde alles verder door, de angst zit er goed in.

Hup, we hebben er weer een kop-schouderpatroon bij. Een gewoon patroon deze keer, niet omgekeerd maar gewoon en dus: negatief. De kop is bij de weerstand 736, de neklijn is de rode lijn N3. De AEX ging vrijdag meteen op 669 door de nieuwe neklijn. De afstand kop-neklijn is 736 – 650 = 86. Het koersdoel is dan 669 – 86 = 583. Zover is het nog lang niet, we zijn nog boven lijn N2 in een rommelige grafiek. Wat zeker is dat is dat de top op 736 dubbel en zwaar is.

Voor de korte termijn is het beeld zwak en de indicatoren slecht.

AEX (Weekgrafiek):

Goed zichtbaar is de dubbele top. De hogere bodem op 664 staat er nog en lijn A3 is nog heel…
De weekgrafiek staat daarmee op een cruciaal moment. Is de verkoopgolf uitgeraasd? Daar zijn wel tekenen voor, de markt daalt bij lage volumes want veel aandelen zijn allang in de uitverkoop gedaan.
Vooral de MACD geeft hoop. Deze lijkt te bodemen en divergeert positief. De rest van de indicatoren staat echter slecht en maakt de druk op A3 groot. Aan de andere kant: het is nog steeds een gewone terugtest van de positieve uitbraak boven lijnN2.

DAX:

Ai, niet best. Bij de DAX divergeert de MACD niet. Hier is alles zwak en de druk op lijn A groot.

DOW JONES:

Alles slecht, A2 gebroken, maar ook hier: de MACD lijkt wel te bodemen.

Nasdaq:

Zelfde indicatoren als bij de DOW, maar hier heeft lijn C het nog gehouden. Je zou bijna denken dat de Nasdaq opeens minder last heeft van inflatie dan de DOW.

Bitcoin:

Het wordt hier steeds gekker. Men weet het echt niet met die 19.900. De candle van deze week is bepaald slecht maar de indicatoren krullen naar boven. “Lager” geef ik nog steeds de meeste kans. En als 19.900 dan eindelijk breekt dan kan het hard gaan.

Verwachting:
Uiteraard is de verwachting negatief. Maar het koersdoel 583 van de kopschouder in de AEX lijkt me wel erg ver weg. Ik zie namelijk ook “gemengde signalen”: MACD’s die lijken te bodemen en een grafiek die in zijn geheel wat rommelig en zijwaarts oogt.

Veel succes met uw beleggingen de komende week!

Franciscus Roorda (Wie is Franciscus Roorda?)

Reageren? Stuur een email naar Franciscus@eurofuture.nl

Aanmelden gratis wekelijkse nieuwsbrief met beursweekverwachting

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.Computer

Print Friendly, PDF & Email