18 februari 2024

Beursverwachting 18 februari 2024

Vorige verwachting: Daar staan we dan. 852. Ik kan begrijpen dat mensen puts kopen want dit staat nu wel erg gespannen. Maar toch zijn alle omringende markten gezond en is er nog niets dat er nu op wijst dat de AEX gaat dalen. Kan het nog hoger? Hoe bizar ook, dat is wel de verwachting.

 

Beursverwachting 18 februari 2024

 

AEX (Daggrafiek):

Vorige week schreef ik: “Vrij absurd dit alles. Deze keer was het Adyen. Zomaar 30 punten erbij. En een nieuw gap, een vervolg-gap. Nu kan nog volgen een exhaustion-gap en dan zou de koek toch echt op moeten zijn.
Een retrace naar 837 of 831 zou makkelijk kunnen. Maar ook dan blijven de indicatoren ijzersterk.”

Welnu, de verwachting “hoger” kwam toch weer uit en de “retrace naar 837” was er ook…
De grafiek is nog steeds bizar. De retrace was wel erg kort, je zou denken dat dat wat steviger had gemoeten, maar de indicatoren krullen toch alweer omhoog.

 

AEX (Weekgrafiek):

Hoe dan ook, het ziet er nog steeds uitstekend uit. De candle zegt: ik wil niet dalen, geen tijd voor een terugval. De indicatoren kunnen niet hoger meer, maar laten nu nog niet zien dat ze willen afkoelen.

 

DAX:

Rustig hoger, goede indicatoren.

 

DOWJONES:

De candle van deze week laat zien dat we al drie weken niet hoger zijn gekomen en duidt op een hoop twijfel. Maar – deze candle geeft een vertekend beeld. Vrijdag begin van de avond stond hij nog mooi hoger. Maar aanstaande maandag is de VS dicht en dus besloot men laat in de avond alsnog om voor de zekerheid de winst maar te nemen. Gebeurt toch al vaak op vrijdagavond.
Ik houd het dus op een gezonde grafiek met zeer sterke indicatoren en een RSI boven de 70.

 

Nasdaq:

Hmm. Je verwacht het misschien niet bij de techsector (rente?) maar hier lijkt een top te beginnen. De indicatoren krullen naar beneden. Maar let op, ook hier was het vrijdagavond-effect.

 

Bitcoin:

Vorige week schreef ik: “De technische situatie is nu aanzienlijk verbeterd: uitgebroken uit de zijwaartse beweging, alle indicatoren krullen omhoog en ook hier: de RSI komt boven de 70. Dit gaat verder omhoog.” En hoe, meteen naar de weerstand bij 53.000. Een sterke grafiek met prima indicatoren: waarschijnlijk volgende week echt stoeien met de weerstand.

 

Verwachting:
De AEX lijkt toch nog wat hoger te willen. De DOW waarschijnlijk ook, de DAX in een rustig tempo ook en eigenlijk denk ik: de Nasdaq ook nog. Het is heel bijzonder.

Ik wens u een succesvolle beursweek toe.

Franciscus Roorda (Wie is Franciscus Roorda?)

Reageren? Stuur een email naar Franciscus@eurofuture.nl

[maxbutton id=”3″ ]


Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?


Archief:
 Voorgaande Beursverwachtingen


Disclaimer

Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

Print Friendly, PDF & Email
Share this post:
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Discover more articles