Beursverwachting van 18 februari 2018

Beursverwachting weekend 18 februari 2018

Daggrafiek AEX:

De verwachting was “Komende week zou volgens de daggrafiek een week van bodemvorming kunnen zijn. Dan zou het weekslot hoger kunnen zijn. Maar de weekgrafiek geeft wel aan dat er nog lagere bodems kunnen komen. Hoe laag kan een markt gaan als er geen paniek is?”

Wanneer we naar de daggrafiek kijken dan blijven we bij deze verwachting. Er was deze week inderdaad bodemvorming. Van de pijl bij 518 stegen we naar 532 dus maar liefst 14 punten. Dat mag veel zijn, maar het technisch plaatje blijft uitermate zwak.

We hebben twee flinke gaps naar beneden gehad, de blauwe stippellijnen. Het tweede gap is pas gevuld als we 542 bereiken. Bij deze zwakke indicatoren is de verwachting dat we niet zover komen. Weerstand is er op 535 en van de MA200 die ook op 535 loopt. Voor het eerste gap moeten we helemaal naar 550 toe.

Het beeld is een grafiek die een flinke tik heeft gehad en een bodem zoekt. De eerste bodem die we nu hebben heeft minimaal bevestiging op hetzelfde niveau nodig. Maar je zou denken dat er een lagere bodem komt. Op 510 zijn we zo. Wel zitten we nog steeds bovenin de uptrend BB2 en CC2.

Daggrafiek DAX:

Eigenlijk hoeven we niet te kijken, ziet er hetzelfde uit als de AEX.

Weekgrafiek AEX:

Eigenlijk valt de weekgrafiek me mee. Hij is minder zwak dan de daggrafiek. De candle van deze week geeft wel een duidelijke bodem aan. De weerstand is hier op 532 en daar zouden we maandag weer boven kunnen.

Weekgrafiek EUR/USD:

Dezelfde vraag blijft: komen we boven de dalende trendlijn Z of niet? Deze week werd nieuwe kracht verzameld, men lijkt toch naar 1,30 te willen.

Weekgrafiek Goud:

Goud beweegt al vijf jaar zijwaarts tussen 1100 en 1400. Vanaf 2017 zien we nu binnen die tradingrange hogere bodems maar de top blijft op weerstand 1376. De candle van deze week heeft kracht, goud wil door die weerstand heen naar 1400 toe.

Verwachting
Het is allemaal wild maar de verwachting voor komende week is redelijk rustig: verder met het bodemproces. Volgens de daggrafiek kunnen we daarbij nog lager, volgens de weekgrafiek is dit niveau al de bodem.

Een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email