Beursverwachting 18 april 2021

Verwachting vorige week
Het blijft er opnieuw goed uitzien. Een week afkoelen kan altijd bij deze zeer hoge indicatoren, maar los daarvan is de richting nog steeds omhoog. Meeste kans op hogere koersen dus.

Beursverwachting voor komende week: (Gepubliceerd: zondag 18 april 2021)

AEX (daggrafiek):

Opnieuw een heel rustige week. De AEX steeg van 713,4 naar 716,8 dus 3,4 punten.
Daarmee kwam de AEX ietsje verder los van de alltime-high weerstand op 703 maar overtuigend is dat nog lang niet. Wat wel helpt is dat de AEX de weerstand maar beperkt heeft teruggetest: de daling kwam niet verder dan 705,8. Een beperkte terugtest geeft aan dat de AEX “haast” heeft om verder te stijgen.

Ondanks het feit dat het de afgelopen twee weken nogal kalmpjes gaat is de technische conditie van de AEX uitermate sterk. Immers, eerst steeg de AEX sinds 2009 rustig in hoofdkanaal BB3. Mei 2020 kwam er na de Coronacrisis een versnelling: het steilere kanaal WW2. November 2020 kwam de tweede versnelling: het nog steilere kanaal QQ2. En nu is al de derde versnelling ontstaan: sinds de uitbraak uit hoofdkanaal BB3 stijgt de AEX in een nieuw, supersteil kanaal ZZ2. De afgelopen twee weken heeft de AEX het dus kalm aan gedaan terwijl we toch in een supersteil kanaal zitten. Bijzonder, maar het kan blijkbaar. De kern van het verhaal is echter dat de AEX versnelling op versnelling stapelt en alleen maar hoger en hoger wil. Kanaal ZZ2 is te steil om lang te duren, maar: we gaan het zien.

Bij de indicatoren draait de Stochastics opnieuw omhoog en raakt de (niet zichtbare) RSI opnieuw overbought: allemaal zeer bullish dus.

AEX (weekgrafiek)

Sinds de Coronacrash stijgt de AEX hard in kanaal DD2. De crash bracht ons onder hoofdkanaal BB3. Die doorbraak bleek vals en “dus” konden we nu aan de andere kant uit DD3 breken.
Binnen kanaal DD2 heeft zich een smaller kanaal DM (de M van Middellijn) – D3 gevormd. De lijnen D, D2, DM en D3 lopen keurig parallel, wat kan TA toch mooi zijn.

Momenteel zit de AEX tegen D3 aan. Daar moeten we dus doorheen of we moeten even een stapje terug. De candle van deze week heeft de doorbraak boven 703 mooi getest en wil nu verder omhoog.

DAX:

Ook de DAX stijgt sinds de Coronadip in kanaal DD2. Dit bracht de DAX boven de alltime high-toppen van okt 2017/ jan 2018 en febr. 2020, de dikke lijn. De DAX koerst nu dus in nieuw, alltime-high gebied. Binnen kanaal DD2 is het wat sterker stijgend kanaal ZZ2 gevormd, in dit geval niet parallel aan DD2.

S&P500:

‘sWerelds belangrijkste brede graadmeter, de S&P500, doet het gewoon: uitbreken boven kanaal DE naar nieuw highs. Het sentiment is dus supergoed.

Nasdaq:

Ja hoor. De Nasdaq doet het weer. Even maakte deze techindex een correctie door. De index viel uit supersteil kanaal RR2 (was ook te steil en te smal om lang te duren). Zakte van schrik onder 12.460 maar herpakte zich. En nu breekt de Nasdaq door 13.840 en stijgt weer naar ongekende hoogten langs de parallelle, steile lijn R3. De Stochastics wijst recht omhoog.

AKZO:

23 maart namen we positie in op 94,66. AKZO was uitgebroken boven weerstand 92,2 en de indicatoren draaiden mooi naar boven. Sindsdien doet AKZO het goed en afgelopen week was gewoonweg super. AKZO nadert nu de weerstand van kanaallijn B. Dus moeten we ons op het hoofd gaan krabben: moeten we de winst nemen of gaat AKZO door B heen? Normaal wint B het, maar bij dit algemene marktsentiment en met deze weekcandle en met deze indicatoren?

Verwachting:
Tja, het sentiment is gewoon ijzersterk. Men wil aandelen kopen. De indicatoren staan overal erg hoog en kunnen dus even een stap terug doen. Maar evenals vorige weken geldt ook nu weer: meeste kans op hogere koersen.

Veel succes met uw beleggingen!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email naar Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen

Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Aanmelden gratis wekelijkse nieuwsbrief met beursweekverwachting

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

Print Friendly, PDF & Email