Beursverwachting van 17 september 2017

Beursverwachting weekend 17 september 2017

Weekgrafiek AEX (1):

De verwachting was: “Bij een grafiek die niet beweegt wordt het al snel puzzelen. Al met al is het beeld meer positief. De maandgrafiek gaf vorige week aan dat 556 de volgende lange termijn-top zou kunnen zijn”. En het werd positief. Van 518 naar 526.

In deze weergave van de weekgrafiek zien we nog de vlag staan. Er kwam een zwakke uitbraak naar boven en die zette niet door. De vlag werd daarmee ongeldig. Op het oog ontstaat er nu een zijwaartse beweging op het hoge niveau.

Weekgrafiek AEX (2):

In de nieuwe weergave van de weekgrafiek is de vlag verwijderd. Het zijwaarts gedoe bovenin blijkt bij nadere bestudering een dalende driehoek te zijn. Ook dat is een positief patroon. De meeste kans is er immers op een uitbraak naar boven, boven de dalende lijn. De steunlijn 510 is sterk, zo concludeerden we vorige week. Naarmate de driehoek vordert wordt de ruimte steeds kleiner en wordt een uitbraak naar boven noodzakelijk. Het lijkt erop alsof die uitbraak snel komt. Eigenlijk vraagt de driehoek om nog wat wachten – de uitbraak komt meestal aan het einde van de driehoek –  dus dat moeten we dan maar zien. De markt is al tijden flauw, dus dat pleit dan voor nog even afwachten, het is mogelijk dat de 510 nogmaals wordt getest. Dat hoeft niet erg te zijn.

Daggrafiek AEX:

Zeg er maar wat van. Het blijft al een tijd twijfelen. Lijn Z bij 530 vormde deze week weer weerstand. De indicatoren lijken neerwaarts te crossen. Nu toch eerst weer richting 520 of 510?

Weekgrafiek EUR/USD:

De eur/usd daalde deze week wat en testte de steun op 1,185. Niets aan de hand voorlopig, de indicatoren staan in de rallystand en een vervolg naar de weerstand bij 1,23 is waarschijnlijk. Daar aangekomen moeten we zien, de 1,25 of 1,30 zijn niet onmogelijk bij deze rallye. Niettemin blijft de downtrend in stand en verwacht ik dat daar een correctie kan beginnen. Voorlopig nog steeds: hoger.

Weekgrafiek DAX:

Prachtig. Na de top in april 2015 corrigeerde de DAX-index in kanaal ZZ2. Na de correctie hervatte de DAX de stijging met dezelfde snelheid als kanaal AB nu langs lijn D. We zien dat vaak: stijging, correctie, zelfde stijging in een lager, parallel kanaal.

April 2017 kwam de DAX weer terug in kanaal AB. Daarna toch weer even terug en nu lijken we weer hard op weg om opnieuw terug te keren in AB. Helaas, ik weet nog niet of het allemaal gaat lukken. De indicatoren blijven flink achter en lijn A vormt nu eenmaal weerstand. Voor de korte termijn is de verwachting positief. Maar een dubbele top bij 13.000 lijkt mogelijk. Komt de DAX echt terug in kanaal AB?

Verwachting. Slecht is het allemaal niet, de richting is naar boven. Maar het gaat aarzelend. De weekgrafiek is positief maar die kent een langere horizon. De daggrafiek geeft voor de korte termijn toch wat twijfel, het kan wat lager. Is er al genoeg kracht om in de dagrafiek uit de vlag te breken en in de weekgrafiek uit de driehoek? Of is een nieuwe aanloop nodig? Het kan allebei. Maar ook als we deze week wat zakken dan blijft de grondtoon positief. Met op langere termijn toppen in zicht bij AEX en DAX.

Een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email