Beursverwachting 17 oktober 2021

Verwachting vorige week
“Historisch gezien staan de markten erg hoog na een lange rally en lijkt er nu sprake van een bubbel. Dat kan zo zijn. Vanuit TA kan ik niet aangeven wanneer de bubbel klapt, als het eenmaal zover is moet je wegwezen zoals het voorbeeld van Besi laat zien. De inflatie is hoog, de rente kan gaan stijgen. Tot die tijd gaan we gewoon door. Op dit moment lijken de markten wat steun te hebben gevonden en ik verwacht een wat rustigere, licht positieve week.”

Beursweekverwachting van zondag 17 oktober 2021

AEX (Daggrafiek):

Vorige week sloten we op 772. De nieuwe week begon zwakjes en dinsdag zakte de AEX naar 764. Daar werd steun gevonden precies op trendlijn D2, wat is TA toch mooi. Vanaf die steun werd het een race naar boven. De week uit op 800,4. Dus de verwachting “een wat rustigere, licht positieve week” werd uiteindelijk een flink positieve week. 28 punten erbij.

De daggrafiek ziet er nu prima uit. Ja, we zijn gestopt bij de weerstand op de alltime high, maar de indicatoren draaien mooi naar boven. Dit gaat hoger.

AEX (weekgrafiek):

Prima, een volwaardig bodempatroon. Kennelijk is op 750 een nieuwe bodem gezet. Hoogste weekslot tot nu toe, indicatoren mooi.

Ahold:

Hoeveel pech kun je soms hebben. Long gegaan bij de uitbraak boven de vorige top en dan gebeurt er dit: een “afwaardering” door Goldman Sachs. En een echte afwaardering was het niet eens. Het koersdoel van Goldman blijft 30,50 en Goldman geeft alleen maar aan geen hoger koersdoel neer te zetten. Hup, met een gap naar beneden en verder dalen. Wat ook niet helpt is dat Coolblue de beursgang afblaast. Dat geeft dan weer Ahold-onderdeel Bol.com een tik. KBC komt wel nog met koopaanbeveling maar dat helpt tot nu toe niet.

Dow Jones:

De DOW breekt boven 34.880. De indicatoren staan redelijk, nog niet super.

Nasdaq 100:

We moeten weer concluderen dat de AEX het het beste doet. Dat geeft ons een juichend beeld. Maar de DOW  is voorzichtig positief en de Nasdaq is nog lang niet bij zijn topniveau.

Technisch toont de Nasdaq een overtuigend bodempatroon op de steun 14.400. Dat is zeker. Onderliggend is de trend nog steeds sterk, dat is ook zeker. Maar de Nasdaq is gestopt bij de weerstand en de indicatoren staan redelijk. Het wordt pas feest als de indicatoren naar boven weten te draaien. Nu is het nog wat voorzichtig allemaal.

Bitcoin:

De achterblijvende MACD maakte me een beetje voorzichtig maar het is gelukt: de Bitcoin breekt overtuigend door de weerstand. Een prachtige candle. Indicatoren wijzen allemaal omhoog. Dit wil duidelijk verder omhoog.

Verwachting:
De afgelopen week heeft het in elk geval beter gemaakt. De AEX ligt er prachtig bij, de andere indices zijn nog zoekende naar de weg naar boven. China geeft aan dat het risico bij Evergrande beheersbaar is. De energieprijzen en dus de inflatie zijn hoog. Maar er is ook nog steeds: TINA.

Heel veel succes met uw beleggingen de komende week!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email naar Franciscus@eurofuture.nl

Aanmelden gratis wekelijkse nieuwsbrief met beursweekverwachting

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

Print Friendly, PDF & Email