16 maart 2024

Beursverwachting 17 maart 2024

Vorige verwachting: Hoger. Toch de meeste kans daarop.

 

Beursverwachting 17 maart 2024

 

AEX (Daggrafiek):

Lezers, 3 maart en 10 maart was er geen analyse doordat mijn skivakantie die twee weekenden besloeg. Vrijdag 23 februari was de AEX geëindigd bij de pijl op 855 binnen het kanaal ww2. Over ww2 schreef ik dat het geen parallelle lijnen waren, het kon een wig worden.

De afgelopen drie weken is de AEX binnen patroon ww2 gebleven en heeft daarbij op vrijdag 8 maart bij w2 de top gezet op 871. Daarmee kwam de verwachting “toch hoger” opnieuw uit.

Inmiddels staan we na de top op 871 weer op 852 en heeft de daggrafiek kanaal ww2 afgelopen vrijdag duidelijk verlaten. De laatste drie candles vormen een overtuigend toppatroon en de indicatoren bewegen allemaal naar beneden. Daarbij gaan de RSI en de Stochastic de negatieve zone in. De MACD blijft echter positief en dat is voor mij de belangrijkste indicator. Daarom concludeer ik dat we wat kunnen corrigeren binnen een grafiek die gezond blijft. De AEX lijkt op weg naar de steun van het gap op 837.

 

AEX (Weekgrafiek):

De weekgrafiek geeft een ander beeld. Dit is gewoon een gezonde grafiek. In de weekgrafiek lopen R en R2 parallel, dus hier is geen wig. In de weekgrafiek staan de indicatoren een heel stuk beter. Ze corrigeren wat maar ze staan zeer gezond. De weekgrafiek zou binnen RR2 kunnen blijven en zodoende verder kunnen stijgen. De grote vraag voor komende week is dus: houdt lijn R2 in de weekgrafiek het? R2 loopt komende week bij 850 – dus we zullen het snel weten.

 

DAX:

De DAX heeft nergens last van en stijgt verder. MACD zeer gezond. RSI krult zelfs wat naar boven.

 

DOW JONES:

De DOW had een matige week. De candle is geëindigd beneden lijntje b. Die lijn liep ook wel erg stijl. De MACD staat zeer gezond maar alle indicatoren draaien nu wat naar beneden: de DOW kan even wat verder corrigeren. Corrigeren binnen een gezonde omgeving.

 

Nasdaq:

De Nasdaq is een tijd gestegen in kanaal bb2. De indicatoren zijn allemaal gezond maar bewegen momenteel wat naar beneden.

Ik verwacht daarom dat b2 toch gaat sneuvelen. Maar een drama is dat zeker niet.

 

Bitcoin:

Hop. Dat krijg je dus als FTE’s op Bitcoin worden toegelaten. Ik heb geprobeerd een FTE te kopen maar ze waren in Nederland kennelijk nog niet toegelaten (geen vertaalde brochure voorradig) of ik deed iets verkeerd. Jammer. Ik heb helemaal niks met Bitcoin maar dat dit feest eraan zat te komen dat was duidelijk. En nu? Bitcoin is boven de high van november 2021 gekomen. De candle van deze week nam gas terug bij 74.000 en dat is logisch. Maar zo te zien zal het de komende periode blijven stijgen.

 

Verwachting:
Komende week letten we eerst op 850. Komt de AEX daar (blijvend) onder dan wint de daggrafiek en gaan we richting 837. Wat niet erg is. Houdt de 850 het dan kan de AEX volgende week wat blijven stijgen. Meeste kans geef ik voor komende week toch een wat lager slot. Dat heb ik heel lang niet geschreven.

Ik wens u een succesvolle beursweek toe.

Franciscus Roorda (Wie is Franciscus Roorda?)

 

Reageren? Stuur een email naar Franciscus@eurofuture.nl

[maxbutton id=”3″ ]


Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?


Archief:
 Voorgaande Beursverwachtingen


Disclaimer

Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

Print Friendly, PDF & Email
Share this post:
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Discover more articles