Beursverwachting 17 juli 2022

Kerst 2021Verwachting vorige week: “Op grond van de grafieken is een verder herstel mogelijk. De verwachting is dus hoger. Het herstel is slechts “mogelijk” want de indicatoren zijn nog steeds gevaarlijk. 

Beursweekverwachting van zondag 17 juli 2022

AEX (Daggrafiek):

De AEX daalde deze week bijna 20 punten naar 655 maar sloot na een positieve vrijdag op 672, slechts twee puntjes lager dan vorige week. Feitelijk is de grafiek nu verbeterd. De bodem op 652 werd bevestigd, de MACD is weer wat hoger. Alleen de Stochastics crost nu neerwaarts maar die staat wel op een hoog niveau dus dat hoeft niet erg te zijn. Conclusie: een nieuwe aanval op het gap 671-681.

AEX (Weekgrafiek):

Zelfde als vorige week: de candle is goed, als je naar de grafiek kijkt dan ziet het er goed uit. De indicatoren draaien mooi naar boven, ook dat is goed. De AEX wil door lijn N2 breken en als de omgekeerde kop-schouder uitkomt dan is dat zeker positief. Als. Eerst nog door lijn A2… En dan is er ook nog steeds die lage MACD… Die MACD kan alleen beter worden als we blijven stijgen dus in die zin is het een kip-ei-verhaal. Maar toch: zolang de MACD zo laag staat blijft alles gevaarlijk. Dit is nog niet het moment om vol in te stappen.

DAX:

Heel matig. Voor de tweede keer zegt de DAX: ik wil niet onder lijn A. Maar oh wat oogt het zwak. De gascrisis in Duitsland?

DOW JONES:

Ook hier een hammer: ik wil eigenlijk niet dalen, ik wil boven A2 blijven. Maar net als de DAX: zwak is alles wel. Heel zwak.

Nasdaq 100:

Evenals vorige week is het beeld hier ietsje beter dan bij de DOW. Ook hier een hammer, en de MACD probeert tot een positieve crossing te komen. De Stochastics divergeert positief, dat is goed, maar staat erg laag en dat is niet goed. Al met al: toch vooral zwak.

Bitcoin:

Het is en blijft spannend. Alles is en blijft gefocust op de 19.900 (zeg 20.000). Kans op doorbraak naar beneden blijft groot.

Verwachting:
De markten proberen te verbeteren, de economische cijfers in de VS waren vrijdag goed. De grafieken geven aan dat die verbetering een kansje heeft om door te zetten. Maar ook niet meer dan dat. Eind deze week wordt duidelijk of er weer gas naar Duitsland komt. De MACD zegt dat er nog steeds een klap kan komen. We moeten dus kalm aan doen deze week en met alles rekening houden.

Veel succes met uw beleggingen de komende week!

Franciscus Roorda (Wie is Franciscus Roorda?)

Reageren? Stuur een email naar Franciscus@eurofuture.nl

Aanmelden gratis wekelijkse nieuwsbrief met beursweekverwachting

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

ComputerComputer

Print Friendly, PDF & Email