Beursverwachting van 17 december 2017

Beursverwachting weekend 17 december 2017

De verwachting was: “De technische conditie van de AEX is matig. Eigenlijk zitten we in een correctiefase. Eigenlijk zou je wat lager verwachten. Maar dat komt niet uit, het is december. En straks is het januari. En er is geen alternatief voor aandelen. Dus men koopt toch. We rommelen dus gewoon door. Waarschijnlijk drie weken lang. Laten we hopen dat het dan ophoudt. Leuk is dit niet. Euro is ook niet spannend, goud ook niet. Beter Kerst gaan vieren.”

Daggrafiek AEX:

Zijwaarts tussen 535 en 558. Dubbele top op 558. Trendlijn C2 lijkt er niet meer toe te doen. Indicatoren aan de positieve kant maar de stochastics maakt een negatieve crossing.

Weekgrafiek AEX:

Een week van niks. Resultaat een twijfelcandle, een doji. Kan op deze plaats het begin zijn van een toppatroontje. Indicatoren vrij sterk, ondanks beginnend toppatroontje kunnen we komende week wel wat hoger. Trendlijnen B2 en C2 worden steeds meer onbelangrijk. VW is momenteel het stijgend kanaal.

Weekgrafiek DOW:

Het zat er al een tijdje aan te komen: de DOW is uitgebroken boven de steile trend EE2 en boven de nog steilere trend VW en schiet het niemandsland in. De DOW is niet meer te stoppen. De indicatoren staan hoog met de RSI flink overbought: het wil alleen maar hoger. Een echte eindejaarsrally. Trump doet het goed. Europa blijft flink achter. Weet u nog dat begin dit jaar werd gezegd dat we in Europa moesten zijn?

Weekgrafiek Zilver:

Tussen 2010 en 2011 sprintte zilver van 20 tot boven de 50 in april 2011. Daar is weinig van over, sinds drie jaar beweegt zilver zijwaarts tussen 14,3 en 19,2. Terug bij af. Daartussen biedt 16,4 af en toe steun of weerstand. Momenteel is het zoeken tussen 14,3 en 16,4. De indicatoren zijn slapjes, opnieuw naar 14,3 is mogelijk.

Weekgrafiek EUR/JPY:

De EUR/JPY is lastig te beoordelen. Het schiet sinds 2009 alle kanten op tussen 94 en 150. Grofweg zijwaarts. Sinds augustus 2016 stijgt het. De laatste weken is er een zijwaarts patroontje PQ. Een pauze-patroon in de stijging. De indicatoren koelen wat af maar blijven hoog. Dat duidt erop dat komende weken een uitbraakje boven P meeste kans lijkt te hebben, een vervolg van de stijging van de Euro tov de Yen.

Verwachting
Het kan iets hoger. De DOW biedt daarbij steun. Ongelofelijk wat daar allemaal gebeurt.

Een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email