Beursverwachting 17 april 2022

Kerst 2021Verwachting vorige week: “Het houdt allemaal niet over. De AEX wil omhoog krabbelen en dat zou deze week weer kunnen. De MACD geeft aan dat er “ergens” nog een duik komt, tenzij de MACD langzaam mee omhoog kan kruipen.”

Beursweekverwachting van zondag 17 april 2022

AEX (daggrafiek):

De AEX verloor deze week zes punten. Maandag opende de AEX meteen onder de steun 718 die het een tijdje had gehouden. Dinsdag vond de AEX duidelijk steun op 706 en vanaf daar ging het weer omhoog. Vrijdag kwam de AEX met moeite boven 718 die nu weerstand was.

Dit klinkt slecht maar in feite is de AEX deze week verbeterd. Bij 706 is duidelijk een bodem gezet en vanaf daar draaien de indicatoren voorzichtig omhoog. De AEX zou nu verder kunnen krabbelen.

AEX (weekgrafiek):

De weekgrafiek kent meer twijfel. Ja, er was steun op 703 en de candle duidt op “bodem”. Maar ook weerstand op 719. De MACD zegt nog steeds “gevaar” en de overige indicatoren zijn slapjes.

DAX:

Matig. De MACD staat echt slecht maar de overige indicatoren proberen voorzichtig te bodemen.

DOW JONES:

De DOW is nu toch beneden lijn F gekomen. MACD slapjes, het kan wat lager.

Nasdaq 100:

Zeker slecht. De stijgende rente raakt vooral de techfondsen. De Nasdaq was al eens door de neklijn N gezakt en staat daar nu precies op. Waarschijnlijk gaan we erdoorheen. De indicatoren staan slecht maar ze lijken wel onderhand uit te bodemen. We moeten wachten waar er een bodem gaat komen. Weer op 13.000?

Bitcoin:

Zoals verwacht weer wat lager. Matige indicatoren. Op weg naar steun 38.200 en ik ben niet verbaasd als we daar doorheen gaan.

Verwachting:
De AEX was deze week duidelijk beter dan de VS, de DOW zakte licht en de Nasdaq zakte stevig. Kijk ik alleen naar de daggrafiek van de AEX dan lijkt het vrij goed. De weekgrafiek geeft meer twijfel en de omgeving (DAX, VS, Bitcoin) is slecht. Dan zal het wel weer een moeizame week worden.

Heel veel succes met uw beleggingen de komende week!

– Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email naar Franciscus@eurofuture.nl

Aanmelden gratis wekelijkse nieuwsbrief met beursweekverwachting

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

ComputerComputer

Print Friendly, PDF & Email