16 juni 2024

Beursverwachting 16 juni 2024

Verwachting vorige week
Uiteraard lees ik analyses dat we veel te hoog staan. Maar de markt denkt dat de rente geleidelijk lager zal gaan en gaat gewoon door. Vooral de AEX ziet er technisch gewoon gezond uit.


Beursverwachting 16 juni 2024:

 

AEX (Daggrafiek):

Dinsdag steeg de AEX door naar een nieuwe alltime high op 934. Maar daar werd deze week bij lijn W3 een top gezet. Uiteindelijk verloor de AEX deze week 5 punten.

De AEX bevindt zich nog steeds in een patroon van hogere toppen. Waarschijnlijk ook in een patroon van hogere bodems maar dat is nog niet zeker, we hebben nog geen nieuwe bodem. De vorige bodem was op 897. Steun is er op 892.

Lijn W2 is weggehaald, deze werd de laatste tijd te vaak gebroken. Nieuw is stijgende lijn Z. We zien dat patroon W3Z een grote stijgende wig is. En dat is een gevaarlijk patroon. Beneden lijn Z kan een correctie starten.


AEX (Weekgrafiek):

We zien een matige candle die een top bij 934 aangeeft. We zien ook een zeer sterke grafiek die na elke top doorstijgt. Dus: even afwachten. Indicatoren erg hoog maar gezond.


DAX:

Oei. De DAX keert echt om. Een flinke candle naar beneden. Lange termijn trendlijn A2 was toch de weerstand. De MACD crost, maar staat nog gezond. De andere indicatoren draaien naar beneden.


DOW JONES:

Een rustige candle. Een twijfelcandle. De indicatoren staan in een rustige correctiestand. Het kan iets lager.


Nasdaq:

Onvoorstelbaar. Wat een verschil. Vooral Nvidia en Apple trekken hier de kar. Alleen bij de Nasdaq kwam deze week de verwachting uit: die wil gewoon nog verder omhoog.


Bitcoin:

Bitcoin speelt al een tijd met de 69.000. Voorlopig is die weerstand te zwaar. De indicatoren draaien nu naar beneden, het kan wat verder corrigeren. Om daarna toch weer de strijd met de 69.000 aan te gaan.


Verwachting:

Het verschil tussen DOW en Nasdaq is groot. De DAX daalt. De AEX is meer een tech-grafiek. De verwachting voor de AEX is lastig. Het is een gezonde grafiek die nu wat afkoelt. In de daggrafiek is lijn Z belangrijk – maar ook gevaarlijk. We kunnen nog wel een keer steun vinden op Z. Maar dan wordt de wig wel erg nauw. In de weekgrafiek is dit gevaar niet te zien.

 

Ik wens u een succesvolle beursweek toe.

Franciscus Roorda (Wie is Franciscus Roorda?)

 

Reageren? Stuur een email naar Franciscus@eurofuture.nl

 


Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?


Archief:
 Voorgaande Beursverwachtingen


Disclaimer

Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

Print Friendly, PDF & Email
Share this post:
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Discover more articles