16 juli 2023

Beursverwachting 16 juli 2023

Vorige analyse: geen crash-scenario, in elk geval nu nog niet.

Beursweekverwachting van 16 juli:

AEX (Daggrafiek):

Ik was niet zo negatief vorige week, en terecht. Deze week vielen de inflatiecijfers opeens weer mee en ging men rallyen. De solide steun van de lijn op 750 was maandag de bodem. Vandaar in een streep door naar de weerstand op 778 en naar lijn V.
November 2021 zette de AEX de top op 830. Met twee flinke gaps brak het daarna naar beneden. De onderkant van het tweede gap van 800 naar 787 komt nu in zicht, de 787 dus. De AEX moet dan naar boven uit de wig breken en dat lijkt inderdaad de bedoeling. De indicatoren zijn flink naar boven gedraaid.

AEX (Weekgrafiek):

Het gaat heen en weer met steeds grotere candles. De candle van vorige week was negatief en nu is ie weer positief. En nu “engulft” de positieve de negatieve. De indicatoren zijn rustig op een positief niveau.

DAX:

Bij de DAX is het zoeken. De DAX zit de laatste weken in een dalende beweging maar de MACD staat gezond. De 15.500 lijkt een bodem. De AEX doet het beter omdat daar meer techaandelen in zitten. De overige indicatoren bij de DAX staan in afkoel-stand. Verder zoeken dus.

DOW JONES:

Opnieuw hetzelfde als de AEX (ik suggereer niet dat de DOW de AEX volgt). De indicatoren staan goed en krullen verder naar boven. Hoger dus.

Nasdaq:

Hop. Nasdaq kwam tot weerstand 15.720 (indrukwekkend) en sloot bij weerstand 15.560. Het is een waanzinnige grafiek en het gaat waarschijnlijk gewoon verder.

Bitcoin:

Aan de candles zien we dat stijgingen worden afgestraft. Maar toch lijkt het er vooral op dat Bitcoin even pauzeert in een positieve beweging.

Verwachting:
Het ziet er nu weer allemaal goed uit. Ik vermoed dat het de komende week minder wild zal zijn, gewoon kalm verder omhoog.

Ik wens u een succes volle beursweek.

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.Computer

Print Friendly, PDF & Email
Share this post:
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Discover more articles