15 oktober 2023

Beursverwachting 15 oktober 2023

Vorige weekendanalyse: Het blijft allemaal slecht. De daggrafiek kan nog duiden op “zijwaarts” tussen top en bodem, maar weekgrafiek en de omgeving maken de verwachting toch vooral wat lager, waarbij 719 de bodem kan zijn. Als er herstel kan komen dan zal dat waarschijnlijk bij de Nasdaq beginnen.

Beursweekverwachting van 15 oktober 2023:

AEX (Daggrafiek):

De AEX stond twee weken geleden toen ik deze verwachting schreef op 729.  De candle onder de neerwaartse pijl. Nu staan we op 734. Het blijft dus zoeken, zijwaarts, slap.

Ik schreef dat 719 de bodem zou kunnen zijn. Dat was een vergissinkje, die steunlijn loopt op 716.
En inderdaad, vorige week woensdag werd op 716 de (dubbele) bodem gezet. En ondanks “zoeken, zijwaarts, slap” is dat toch wel degelijk goed nieuws: 716 ziet er uit als een duidelijke bodem. Daarbij verbeteren de indicatoren ook nog. De afgelopen week zagen we herstel tot 745 maar daar is voorlopig een topje gezet. Op 731 mogen we nu de steun verwachten.

AEX (Weekgrafiek):

Hier is minder ruimte voor vrolijkheid. Twee bodemcandles op 719 – hier loopt de lijn wel op 719, vandaar de verwarring – maar deze week een soort topcandle beneden weerstand 738. De indicatoren blijven slecht. Dit is dus toch hoogstens zijwaarts maar kans op verder dalend.

DAX:

De steun op 15.440 heeft het niet gehouden. Deze week een slechte candle, bij slechte indicatoren. Op weg naar steun 14.840.

DOW JONES:

Beter dan de DAX. De grafiek blijft op langere termijn stijgend en corrigeert nu. De candle van deze week is redelijk en bleef boven de steun 33.260. MACD nog steeds net boven nul, rest indicatoren zwak. Voorlopig houd ik het erop dat 33.260 en lijn A2 het zullen houden.

Nasdaq:

Zoals ik verwachtte begon hier wat herstel. De candle geeft moeite met weerstand 15.140 aan maar een volgende poging die kant op lijkt redelijk.

Bitcoin:

Ai….. Een toppatroontje beneden de 29.000 en de MA200. Komt de spanning toch weer terug. Boven 29.000 heeft Bitcoin een kans. Beneden 25.200 wordt het zwak. Dus: er gebeurt niet veel maar spannend is het wel.

Verwachting:
We hebben steun op 716 (dag) of 719 (week). Ik kijk vooral naar de weekgrafiek en dan is de conclusie toch zijwaarts of lager.

Ik wens u een succes volle beursweek toe.

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.Computer

Print Friendly, PDF & Email
Share this post:
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Discover more articles