Beursverwachting van 15 oktober 2017

Beursverwachting weekend 15 oktober 2017

De verwachting was: “Het is spannend. Veel tekst heb ik deze week niet nodig want de situatie is duidelijk: wel of niet uitbreken, dat is de vraag. Bij de weekgrafiek zit hoofdtrend B2 in de weg. Bij de daggrafiek zijn we boven B2 gekomen maar de uitbraak is nog jong, nog niet definitief. En nu stuiten we op C2 waar een top is gezet.

Wie meent dat de top gezet is en dat we binnen de trend blijven die heeft daar goede argumenten voor. Maar de argumenten voor een uitbraak lijken me sterker. Indicatoren blijven aan de hoge kant, MACD crosst in weekgrafiek naar boven. De strijd om de uitbraak betekent wel dat het komende week spannend is en ook wat lager kan. Dat valt niet te voorspellen.” We gingen weer hoger, zes punten erbij.

Daggrafiek AEX:

De uitbraak gaat verder. Na de uitbraak boven de hoofdtrend BB2 zijn we nu bezig met een uitbraak boven het wat steilere kanaal CC2. De indicatoren staan allemaal hoog. Hoger kunnen ze niet, maar ze geven wel kracht aan.  De RSI is opnieuw overbought geworden en daar hield ik al rekening mee. Het hoeft niet zo te zijn dat de  RSI nu direkt terugkeert. We kunnen gewoon doorstijgen.

Weekgrafiek AEX:

De weekgrafiek is begonnen aan de te verwachten uitbraak boven hoofd-trendlijn B2. Kanaal WV bewijst ons die dienst, het brengt ons boven B2. Met de uitbraak uit de driehoek, het stijgende kanaal WV en nu de uitbraak boven B2 ziet alles er qua candles zeer goed uit. De verwachting is dan ook: verder omhoog. Wat wel blijft opvallen dat is dat de RSI het nu al weken lang wat kalmer aan doet. Overbought raken lijkt er niet in te zitten. We gaan dus “ongetwijfeld” hoger (niets is zeker op de beurs) maar de vraag is nog steeds: hoe ver?

Daggrafiek DAX:

De daggrafiek van de DAX doet het omgekeerde van de weekgrafiek van de AEX: zeer sterke indicatoren, RSI overbought, maar slechts beperkte stijging. Candle van vrijdag drukt twijfel uit, indicatoren kunnen echt niet hoger.

Weekgrafiek DAX:

Ook hier twijfel in de candle. Beeld natuurlijk onderliggend wel heel positief. Kan nog wat hoger.

Weekgrafiek EUR/USD:

Vorige week schreef ik “De EUR/USD beweegt richting 1,15. Eigenlijk verwacht ik toch een herstelbeweging richting 1,18 voordat we definitief naar 1,15 gaan. Er is nu steun op de MA200”. Et voila, dat kwam geheel uit. Voor de komende week is het waarschijnlijk lauw loenen. De EUR/USD zoekt nu richting. Ik verwacht niet dat we nu direct naar beneden gaan. Meer waarschijnlijk eerst wat zoeken rond dit niveau, toch proberen of we nog eens boven 1,18 kunnen komen.

Verwachting De richting blijft omhoog, steeds overtuigender eigenlijk. De vraag is alleen: hoe hoog? Meteen naar 600? Of wordt het vergelijkbaar met juli: een uitbraak die uiteindelijk toch terugvalt beneden lijn B2. De horizontale weerstand op 560 halen we wel denk ik. Daar moeten we bezien wat er mogelijk is. De DAX aarzelt nu al. Nog steeds geldt: there is no alternative, we stijgen.

Een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email